• Mitől lehet égő, maró íz a szájban??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Hölgyem / Uram! Szeretnék tanácsot kérni, hogy a Nagymamám mitől érez égő maró ízt a szájába már kb. 2 éve??? Már nagyon sok orvosnál volt és nem tudnak neki segíteni. Volt gyomor tükrözésen, kilégzési teszten, fogorvosnál. Kb. 3 hónapja volt kilégzési teszte és azt követően gyomor tükrözésen és valamilyen baktériiumot találtak a gyomárba és kapott rá gyógyszert de azóta még jobban érzi ezt az égő maró ízt a szájába. Szeretnék tanácsot kérni, hogy mi tévő legyen??? Bármivel öblögeti a száját csak ideig óráig használ neki, már arra is gondoltam, hogy nincs vitamin, ásványi anyag hiánya??? Üdvözlettel: D. Szivia

        Dr. Plósz János válasza a maró íz a szájban témában

        Nagyon jó gondolat a hiánybetegség. Időseknél gyakran fordul elő nyelvégés vashiányos vérszegénység, B12-vitaminhiány mellett. Ezen kívül érdemes még az ugynevezett Sicca szindroma (nyálmirigy-sorvadással járó autoimmum betegség) kizárása.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010. július 07., 21:13; Megválaszolva: 2010. július 08., 18:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: