• Lehetséges aktív colitis kezelése szoptatás mellett?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        5 hónapos a babám, s eddig csak szopcsizik. Szeretném ezt fenntartani, de egyre vacakabb a gyulladásom. (Legutolsó colonoskópián is csak 8 cm-t érintett.) A kérdésem az lenne, h mivel lehetne kiegészíteni a kezelésemet, mert eddig 2x2 salazopyrin en-t szedek, s napi egy alkalommal a budenofalk végbélhabot alkalmazok, úgy, hogy a babámat is tudjam szoptatni. Sajnos a lefejt tejek a vihar miatti napokig tartó áramszünet végett megromlottak. Egyre gyengébb vagyok, s nem szeretném, ha a betegség teljesen uralná a szervezetemet, mert egyedülálló szülőként gondoskodnom kell róla. Válaszát nagyon köszönöm.

        Dr. Plósz János válasza a colitis témában

        Ha a korábbi vizsgálat alapján csak a végbél érintett a gyulladásban, mindenképp helyi terápiát javasolnék, mely nem akadálya a további szoptatásnak. Legmegfelelőbb a Salofalk végbélszuszpenzióval való kiegészítés lehetne. Ha azonban emelett sem javul, akkor steroid-terápia is szükségessé válhat (ez napi 40mg alatt még nem indokolja a szoptatás elhagyását).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010. június 28., 23:46; Megválaszolva: 2010. július 06., 12:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: