• Gyomorfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszelt Dr.Úr! Túl vagyok a gastroscopián, súlyos cronikus pangastritis a diagnózis. Vettek biopsziát, nincs még eredménye. 2x40mg Controlocot és 3x1 tbl. Ventert kell szednem szigorú diéta mellett. Azt szeretném kérdezni ezeket a gyógyszereket meddig ajánlatos szedni? A diétát meddig folytassam? Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a gastritis témában

        Általában a biopszia eredményétől függően kell a gyógyszerelést megválasztani. Ha van jelen helicobacter pylori baktérium, akkor ennek kiirtásától függ a gyógyszerelés hossza. Ha kiirtás után jobban van, akár el is hagyható lesz a terápia. Amennyiben helicobacter nincs, akkor 6 hetes terápiát szoktunk tervezni, majd azt követően kell mérlegelni a panaszoktól, egyéb betegségektől függően a gyógyszerelést. A diéta általában örökös szokott lenni.



        Kérdés: 2010. június 27., 18:43; Megválaszolva: 2010. július 17., 19:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: