• megtört epehólyag

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Erőteljes puffadás, enyhe gyomorégés, rossz általános közérzet, ritkán jobb oldalra sugárzó gyomorgörcsös fájdalom,hátfájás hol a jobb, hol mindkét lapockára kiterjedő kisugárzással, jobb bordaív alatt szinte állandó nyomás érzékenység,világosbarna széklet rendszertelenül. Ezek a tünetek állandó diéta -2 hónapja-sem enyhültek.Az ultrahangos vizsgálat kő nélküli megtört epehólyagot állapított meg:Septalt epehólyag. a parenchymás szerveken egyéb kóros UH eltérés nincs. Vérkép teljesen negatív,gyomortükrözés erdménye is negatív. Az orvosok a műtétet -epehónyag eltávolítást -javasolják.A megtört epehólyag okozhatja ezeket a tüneteket? Eddig miért nem volt probléma ebből? Ezeket a tüneteket más emésztőszervi megbetegedés is kiválthatja? Megelőzhető-e az az eset, hogy kiveszik az epehólyagom, de továbbra is fennálnak a panaszaim, mert más okozta a prblémát? Lehetőséget ad-e a műtét, hogy más közeli szerveket-pl.hasnyálmirigy -megtekintsenek?

        Dr. Boros Miklós válasza a epehólyag eltávolítás témában

        Tisztelt Kérdező! Panaszait okozhatja a megtört epehólyag, de senki nem tudja garantálni, hogy az epehólyag eltávolításával meg fognak szűnni a panaszok. Mivel a kivizsgálás során más eltérés nem igazolódott, ezért logikus az oki feltételezés. A hasüregi szerveket pontosan át lehet tekinteni, de a hasnyálmirigy retroperitonealis szerv, így nem kerül látótérbe. A műtéten kívül az epeprobléma orvoslására nem igazán létezik hatékony módszer.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. június 23., 18:53; Megválaszolva: 2010. június 24., 17:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: