• Alhasi fájdalom, hasmenés, székrekedés váltakozása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Gasztroenterológus Doktor Úr!Tüneteim kb. egy éve kezdődtek.Hol jobb, hol ball alhasi fájdalmaim vannak.Császármetszéssel szűltem 2,5 éve.Volt hasnyálmirigy gyulladásom,majd rá 6 hétre egy epekőműtétem.Tüneteim a műtét után 3 hónappal kezdődtekAlhasi fájdalmak,és hasmenés,székrekedés váltakozása..Nőgyógyászatilag nem találtak semmit,a ct sem mutatott semmit, és a székletvizsgálat sem.Ezután voltam tükrözésen,ahol szintén nem találtak semmit.Azt mondta az orvos,hogy mivel ball oldalon nehezebben ment a műszer ,valószínüleg hashártyaösszenövésem van.Dicetel gyógyszert kellett szednem 180 napig,plussz zabkorpa evését javasolta.A zabkorpát azóta is eszem,plussz activia joghurtot,de mégis nagyon nehezen járok wc_re.Az alhasi fájdalmak azóta is fennállnak hol erősebben,hol gyengébben.Mit tehetnék,hogy enyhűljenek,vagy megszűnjenek a fájdalmak.Félek egy vakbélgyulladástól ,vagy bélcsavarodástól is,mivel sokat vagyok egyedül a kisfiammal.Válaszát előre is köszönöm. zsanni9.

        Dr. Plósz János válasza a hasfájás témában

        Panaszát okozhatja a székrekedés, melynek oka bélösszenövés (adhéziók), de a belek renyhesége is lehet. Leírása alapján konkrét szervi okot nem találtak, így az irrtabilis bél szindróma diagnózisa is felállítható. Székrekedés esetében a Diceteltől jelentős javulás nem várható (inkább az élénk bélmozgások illetve a hasi fájdalom kezelésére alkalmas). Javaslom, a megfelelő rostbevitel mellett figyeljen a kellő folyadékbevitelre (napi 3l) illetve a rendszeres intenzív testmozgásra (heti 3x1 óra). Emelett a megfelelő pre- és probiotikum segíthet a bélflóra helyreállításában.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010. június 17., 17:48; Megválaszolva: 2010. június 24., 19:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: