• Máj hemangioma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Édesnyámnál hasi panaszai (étkezés utáni fájdalomérzet) hasi UH-t végeztek, amely során 10 mm-es hemangioma szerű képletet diagnosztizáltak és CT vizsgálatot javasoltak. A CT vizsgálat is kimutatta a 10 mm-es hipodenz képletet a véna hepatica mellett, de a hemangiomát "sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta", gyakori CT kontrollt, vagy MR vizsgálatot javasoltak. Tegnap voltunk MR vizsgálaton, eredmény csak a jövő héten várható. Az örökkévalóságnak tűnik az előttünk álló néhány nap!! (Közben gyomortükrözésen refluxbetegséget is megállapítottak, epehólyaglyát 3 éve eltávolították, minden egyéb lelete negatív.) Válaszát nagyon várva, köszönettel!

        WEBBeteg szakértő válasza a máj haemangioma témában

        Tisztelt Kérdező!

        A kezelést alapvetően az dönti el, hogy haemangioma-e vagy sem. Amennyiben erről van szó nincs teendő és nem is okozhat hasi panaszokat. Az igazolt reflux annál inkább lehet a panaszok forrása. Az MRI vizsgálat egyértelműen el tudja dönteni. Haemangioma esetén nem kell tenni semmit és nem is tud, hiszen sem a kialakulása, sem a növekedés nem befolyásolható. Más típusú eltérés esetén a lelet alapján kell dönteni a további kivizsgálásról.



        Kérdés: 2010-06-11 11:30:05; Megválaszolva: 2010. június 11., 11:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: