• Szélgörcsök gyötörnek ha nem alszom eleget

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Szakértő! Kamasz korom óta (most 21 vagyok) küzködök egy olyan problémával, hogyha nem alszom eleget, vagy ha valami olyant eszek (egyszerűen nem jövök rá, hogy mi az, amit nem lenne szabad ennem), akkor egész nap szélgörcseim vannak, gyakran nem is tudom őket visszatartani, mert hirtelen tör rám, és némelyik szagtalan, némelyiknek meg olyan büdös szaga van, hogy a férfiakat is lekörözöm, és alig tudnak megmaradni a környezetemben az emberek. Anyukámnak is ilyen baja van, neki is a kevés alvástól, a káposztától vagy az almahéjtól jön elő, de nekem nem tudni, hogy milyen ételtől, mert most nem is ettem ilyeneket. Biztos, hogy nem a tejterméktől, mert naponta fogyasztok tejterméket, mindig másfélét, de van, hogy hónapokig nem jön elő a baj, aztán egyik nap rám tör ez az egész napig vagy akár két napig tartó szélgörcsös állapot a tejtermékfogyasztástól teljesen függetlenül. Az a kérdésem, hogy a hüvelyeseken kívül milyen ételeket kell kerülni ilyen helyzetben? (Hüvelyeseket nem is ettem mostanában, mégis előjött ez a gond.) (Ez nagyon fontos nekem, mert most váltok állást, és olyan munkám lesz, ahol nem engedhetem meg magamnak a szellentést.) Köszönöm szépen!

        WEBBeteg szakértő válasza a szélgörcs témában

        Tisztelt Kérdező!

        Első lépés egy táplákozási napló vezetése. Érdemes feljegyezni, hogy mikor és mit eszik, nassol. Emellett célszerű kerülni a péksüteményeket és az egyszerű szénhidrátot, cukrozott, szénsavas italokat. Fogyasszon rendszeresen pro- és prebiotikumot. Ezen változtatások biztosan sikerre fognak vezetni. Alkalmanként vegyen be Espumisant, ha nagyon puffad.



        Kérdés: 2010-06-11 11:02:40; Megválaszolva: 2010. június 11., 11:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: