• Alhasi fájdalom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Plósz doktor Úr!

        2002 óta refluxom és hiatus herniám van. Antireflux műtétet javasoltak, de én még egy kicsit ezzel szeretnék várni, mivel a súlyomból jó pár kilót le kéne adni. Most kb. 1 hónapja epigastralisan nagyon begörcsöltem, oly annyira, hogy ügyeletre kellett mennem. Azóta folyamatos alhasi fájdalamaim vannak, leginkább jobb oldalt, de azután a bal oldalt is, a fájdalom nagyon nehezen karakterizálható.A derekamba is kihat. Étkezés után mindig felpuffadok és görcseim vannak. A vastagbél ahogy halad végig több helyen is bele-bele szúr-nyílal a fájdalom. IBS-em már 2-szer is volt, most is szedek rá gyógyszert /Meteospasmyl, Dicetel/, de egyáltalán nem használ semmit. Ilyen jellegű fájdalomra, rosszulllétre, levertségre, étvágytalanságra nem is emlékszem a betegségem során.A fájdalom szinte állandósult, nappal is nagyon elviselhetetlen, de sajnos éjszaka is felébredek a szúró, nyílaló és néha görcsös fájdalomra is.Eddig a székletem rendben volt, ma reggel viszont székrekedésem volt, utána pedig egy könnyű, puha széklet. Lehet-e ez a kórtöténet esetleg valamilyen rosszindulatú betegség előjele? A vérképemből a trombocitaszám emelkedett 414-es értékett mutatott.Jelent ez-e valami rosszat?

        Válaszát előre is köszönve: Kovács Árpádné

        WEBBeteg szakértő válasza a hiatus hernia témában

        A kissé emelkedett thrombocyta-szám ne aggassza. Panaszai nem típusosak vastagbél-eredetű rosszindulatú megbetegedésre (persze ez csak teljes vastagbélvizsgálattal zárható ki). Tünetei tényleg IBS-re jellemzőek. Javaslom, egyen gyakran, nyugodtan, rendszerese, egyszerre keveset, fogyasszon kútaszerűen probiotikumokat (Progastro825), mozogjon rendszeresen, intenzíven.



        Kérdés: 2010-06-09 14:13:17; Megválaszolva: 2010. június 09., 14:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: