• Hasi fájdalom, puffadás, időnkénti hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 33 éves férfi vagyok, mérnökként dolgozom. 2 hete egy lagzi óta időként szúró felhasi fájdalmaim vannak, továbbá a köldök vonalában, valamint attól kicsit feljebb leginkább jobb oldalon jelentkező szúró hasi fájdalmam van. A jobb bordám alatt is jelentkezik a szúró fájdalom. Néha a hasam bal felső részén és a gyomorszájnál is van szúró fájdalom. Ezek a területek nyomásra érzékenyek. A tünetek nem állandósultak, hanem kb. 3-4 percenként vannak nyilallások, de csak pár másodpercig tartanak. A székletem normális, de 1 héten kb kétszer van hasmenésem. Egész nap puffadásszerű érzésem van, mozog a gyomrom. A lagziban pálinkáztunk rendesen, ill. boroztam, ahogy ilyenkor lenni szokott. A közérzetem nagyon rossz mostanában. Egyébként nem dohányzom, csak mértékkel fogyasztok alkoholt – kivéve egy-egy ilyen ritka esetet mint ez a lagzi volt. Sajnos mozgásra ritkán van időm. Korábban volt már a jobb bordaívem alatti és gyomorszáji fájdalom, akkor erős savlekötőtől el is múlt. Időnként stresszesebb időszakban előjön hasonló tünetegyüttes., érzem hogy olyankor a savam is sok. Ősszel elvesztettem az állásomat, akkor volt legutoljára ilyen hosszan fennálló tünet, mint most. Azóta viszont rendeződtek a dolgaim, de 2 hete ismét fennálnak a tünetek. Februárban 1 hétig tartó hasmenésem volt 38 fokos lázzal, és nagyon rossz közérzettel. Az orvosom fertőzést feltételezett. Összefüggenek-e ezek a tünetek? Mi lehet a háttérben, ill. mit javasol? Válaszát előre is nagyon köszönöm! Tisztelettel: egy hasfájós

        WEBBeteg szakértő válasza a emésztőszervi panasz témában

        Kedves Uram!

        A panaszai nagy valószínűséggel életmódbeli és táplálkozási szokásinak, illetve a stressznek tudhatóak be. Az emésztőszervrendszer nagyon érzékeny a pszichés változásokra, könnyen alakulnak ki tüneteke lelki okok miatt. Azt javaslom, hogy rendezze a táplálkozását, kímélő ételeket fogyasszon, bőven egyen rostot, probiotikumot, folyadékot, mozogjon rendszeresen, ne fogyasszon alkoholt, ne dohányozzon, ne egyen zsíros, fűszeres ételeket. Ha néhány hét alatt nem javul, keressen fel gasztroenterológust.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010-06-08 13:10:03; Megválaszolva: 2010. június 08., 13:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: