• Vékonyan ürülő széklet mitől lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő!

        Meg szeretném kérdezni hogy mitől van az hogy időnként, sőt hosszú időnként a WC-zésnél észreveszem hogy nagyon vékonyan ürül a székletem?Nos...hol is kezdjem, én egy 20 éves fiú vagyok és van egy olyan szokásom ami nagyon sok fiúnak is,hogy gyakran végzek önkielégítést,amiről nem tudok le állni,már szinte betegség és engem nagyon nyugtalanít.Jól van , legyen az embernek szexuális vágya csinos csajoknál,de azért már ekkora?Sehogy nem tudok lemondani erről maximum kihagyok 1 napot,de nem többet, mert többet nem tudok.Van mikor egy nap 3 szor is végzem.Olyan mintha szembe kéne szállni magammal,de annyira lehetetlen.És minél több napig pihennék, annál fokozatosabban nőne a szexuális vágyam ha meglátok egy csinos ,szép lányt , legyen az interneten vagy élőbe.Ebből kifolyólag szeretném megkérdezni azt is hogy van e köze a vékony széklet ürítésnek a gyakran végzett önkielégítésnek?Mert az alatt az idő alatt szokott lenni vékony széklet ürítés ha gyakran csinálom.Volt mikor nagyon régen kihagytam 5 napot , szóval nem csináltam önkielégítést és normális volt  a székletem.Még egy nagyon fontosat szeretnék ide írni.A leg főbb bajom az az hogy a végbelem gyakran ég és van mikor alig tudok menni tőle, kérdeztem pár tapasztalt embert hogy mi lehet ez?És azt mondták hogy aranyér.Doktor Úr/Nő,.... lehetnek ezek a bajok a maszturbálás végett?Egyébként volt nekem egy kenőcsöm is végbél problémámra,de eltűnt...és elég volt 2 napig kennem (napi egyszer) fürdés után, és el múlt.De mindíg vissza jön a végbél égés a vékony széklet ürítésem utáni 4 óra múlva.Gyanítom hogy a sűrű önkielégítés miatt van,csak tudnám hogy más fiúnak miért nincs.Viszketéssel kezdődik aztán meg ég ha nem kezelem.Nem szeretnék ezzel orvoshoz menni, szégyenlem.Azért írok önnek.Segítsen  Doktor Úr/Nő kérem.Előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a széklet témában

        A végbél-égésnek illetve a széklet vastagságának nincs kapcsolata a gyakori önkielégítéssel. Végbéltáji panaszait tényleg aranyeresség okozhatja, ez megelőzhető a széklet rendezésével (bő folyadék- és rostfogyasztás, rendszeres testmozgás). Panaszok esetén a langyos-sós-kamillás ülőfürdők, Mastu-Forte kúp vagy kenőcs, illetve Detralex tabletta szedése segítet.



        Kérdés: 2010-06-08 19:59:23; Megválaszolva: 2010. június 08., 19:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: