• Fájdalom a bal felső, borda alatti részben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelettel kérdezem, mi lehet az oka annak a baloldali, szinte pontszerű fájdalomnak amit a gyomromból vagy a bal felső bél szakaszból érzek. Nem múlik étkezésre sem és gyomor kiürülés után sem.. Kicsit hátra felé is kisugárzik.

        Kísérő tünet, hogy minden elfogyasztott ételt keserűnek érzek a lenyelés után.

        Fájdalom csillapító (cataflám) alig csökkenti.

        Köszönettel

        Pap Krisztina

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorfájás témában

        Ha gyomor eredetű a fájdalom, a Cataflam nem csillapítja, sőt a gyomor-bélrendszeri mellékhatások miatt miatt még fokozhatja is. A keserű szájízt epés reflux okozhatja. Mindenesetre első körben a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezés mellett savcsökkentő kezelés kipróbálása lenne, motilitásfokozókkal kiegészítve. Ha panaszai erre nem szűn nének további kivizsgálás javasolt (hasi ultrahang, gastroscopia).


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-08 19:52:40; Megválaszolva: 2010. június 08., 19:52

        Tudjon meg többet: gyomorfájás
      • Kérdések és válaszok a témakörben: