• vér a székletben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő, Doktor Úr!

        Nagyon meg vagyok rémülve, mert ma reggel kis, gombostűfejnyi vérdarabkákat is találtam a wc-ben, Ma éjjel arra ébredtem, hogy iszonyatosan csikar a hasam. Olyan görcseim voltak, hogy szinte sirtam a wc-n, és először csak görcsöltem, utána mikor már sikerült is produkálnom valamit, enyhült a dolog. Akkor még nem hasmenésem volt, csak lazább, mint általában. Egy fél óra múlva újra mennem kellett, akkor még lazább volt, kisebb görcsökkel, majd hajnalban, kisebb fájdalommal, de már hasmenésem volt. Reggel viszont már más nem jött ki belőlem, csak nyálkás trutyi, ami között apró, gombostűfejnyi piros kis vérdarabkákat is felfedeztem. A székletben nem láttam ilyet. Ettől nagyon megijedtem, mert olvastam, vér a székletben rákot jelent.
        42 éves vagyok, nem iszom, nem cigizek, a családban nem volt senkinek emésztőszervi daganata. Viszont rekeszsérvem van, refluxom, amire Zimpaxot szedek, 40mg-ot. Eddig napi egyet, de pont tegnaptól napi két tablettára emelte az orvosom a gyógyszert.
        És nem tudom, van-e köze a dologhoz, de már az ötödik napja van, hogy meg kellett volna jönnie, de csak rózsaszínes folyásom van helyette. Fogamzásgátlót nem szedek.

        Nagyon aggódom, hogy esetleg ez valami nagyon komoly baj jele is lehet. Jogos az aggodalmam?

        Köszönettel: Erika

        WEBBeteg szakértő válasza a véres széklet témában

        Panaszát fertőző gastroenteritis okozhatja (vér a székletben lehet rosszindulatúság jele, de panaszainak jellege nem erre utal). Javaslom végeztessen széklettenyésztés, ha pozitív, szedjen ennek megfelelő antibiotikumot. Ha panaszai nem szűnnek 1-2 héten belül, mindenképp további kivizsgálás indokolt (hasi UH, labor, esetleg endoszkópos vizsgálatok is).


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010-06-02 14:09:02; Megválaszolva: 2010. június 02., 14:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: