• gyomorgondok-candida?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr,

        A problémám, hogy több mint egy éve folyamatos gyomorpanaszokkal küzdök (hasmenés, puffadás, gyomorfájdalom, alvási problémák, allergiás tünetek) Eddig kizárásra került a liszt és tejérzékenység. A vesémben találtak egy cisztát és a gyomromban két hyperplasticus polypot.

        Az alábbi laborértékeim határértéket alul vagy túllépik:

        NEUT % neutrofil 79,1, LYMPH % lymphocyta 15,9, Vércukor 6,3, GOT 32, GPT 49, GGT 48, FE 4,8, transferrin 337

        Kérdésem lenne, hogy mit jelentenek ezek az értékek és a tünetek utalhatnak-e esetleg candidára és ez hogyan mutatható ki a legbiztosabban.

        Válaszukat köszönöm.

        csied

         

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorfájás témában

        A magasabb neutrophil% acut bacterialis fertőzésre utalhat (minthogy a fenti%-ok együttese adja a 100%-ot, következményesen alacsonyabb a lymphocyta%). A vércukor akkor értkelhető magasabbnak, ha éhgyomorra történt a vérvétel. Ha ez így volt, érdemes megismételni, ha ekkor is 6 fölötti értéket kap, az cukorbetegségre utal. A GOT,GPT, GGT érték határon van, a mi laborunkban még a normál határon belül lennének. A Candida a normál bélflóra része, így még ha ki is tenyészik széklettenyésztésből, akkor sem bizonyított kóroki szerepe. Problémát csak akkor okozhat, ha a normál bélflóra sérül és a Canindida terek kap ahhoz hogy túlnövekedjen. Ekkor a normál bélflóra helyreállítására kell törekednünk, illetve az immunrendszer erősítésére. Ennek módja a probiotikumok kúraszerű használata (Progastro825), gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezés, rendszeres testmozgás illetve a stressz megfelelő feldolgozása.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-06-02 14:20:40; Megválaszolva: 2010. június 02., 14:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: