• Szívverés evés után?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        Köszönöm a választ.

        További "panasz", hogy úgy érzem, evés után (10-30 perccel) erősebben (de nem gyorsabban) ver a szívem. Van hogy néhány percig, de volt hogy tovább, azt hiszem akár 10-15 percig azt hiszem. Természetes ez, vagy utalhat valamire (pl. felszívódási probléma)?

        Legutóbb, amikor immunológusnál voltam (ahol ellenőrizték a lehetséges allergiákat a tej kivételével, és mind negatív lett), kardiológushoz küldött (mondván hogy magasnak tűnik a pulzusom, és feltételezhetőn béta-blokátor kellhet, de ezt nyilván csak a kardiológus dönti majd el). Kardiológushoz (holterrel egybekötve) egy távoli időpontot kaptam, így elöljáróban kérdem, lehet-e összefüggés a "teli" gyomor és az erősebb szívverés közt? (Az előző kérdésre, amihez a jelen kérdést kapcsoltam a webbeteg rendszerben, a Doktor Úr azt írta, helicobakter jelenléte is elképzelhető nálam.)

        Úgy érzem, az időbeli korreláció miatt nem véletlen egybeesés (azaz nem úgy tűnik hogy "többször éppen akkor vert a szívem miután ettem"). Az evés egyébként nyugodtan, dedikáltan zajlik (nem stresszesen).

        Köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a emésztési panasz témában

        Az evés követő erősebb szívdobogás nehezen magyarázható tünet. Ismerünk olyan szindrómát, melyben a telt gyomor okozta hasűri nyomásemelkedés mellkasi diszkomfortérzést provokál, de felszívódási zavar illetve allergia nem okoz hasonló tünetet (bőrkiütést, viszketést, hasmenést, hasi görcsöket, nehézlégzést igen).


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-06-01 15:53:59; Megválaszolva: 2010. június 01., 15:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: