• mi lehet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím!

        kb 3 éve kütdök egy igen kínos problémával. A végbélnyílás körül közvetlenül,kicsit kifordult a végbél kinti része, kirepedt a bőröm, minden irányba, néha kicsit vérzik is, de csak ha véletlenül megdörzsölöm, vagy wc papírral belenyúlok. Ez mind a munkámban, mind pedig székelésnél borzalmasan zavar, székelés után nagyon fáj is, és eléggé irritál. Három éve rendszeresen vízzel mosom is ezt a környéket, papírt szinte nem is használok. Margit Krt-on voltam többször is egy neves orvosnál, aki adott rá egy lila folyadékot, és egy un. barna krémet, (valami kátrányszagú) ami legutóbb megszüntette a tüneteket, (bár igaz, hogy augusztusban is ugyanezt kaptam, és akkor nem szüntette meg-most viszont igen) de alighogy 1 hetet tudtam önfeledten tölteni, újra visszajött. Bedagadt a végbéltájék, bepirult, és kirepedt.Újra kenem a lila folyadékkal borzasztóan kellemetlen, csíp, és munkámban is eléggé zavar. Időpontot csak júmius 7-re kaptam addig is szenvedek, nincs e véletlenül egy megoldás az én bajomra.

        ha esetleg valaki tudna segíteni le is fotózom, bár nem túl szép..

        köszönettel:

         

        Holub Károly

        [email protected]

        WEBBeteg szakértő válasza a végbél, témában

        Első körben tényleg az a kérdés, hogy mi is a pontos diagnózis . Leírása alapján lehet aranyeresség, végbélnyálkahártya-berepedés, de akár végbél-előesés is. Tulajdonképpen mind a három esetben elsődleges fontosságú a székletrendezés (laza, kenőcsös széklet biztosítása, hasprés kerülése). Az aranyereddég és a berepedés esetén a langyos-kamillás-sós ülőfürdők, aranyerességre alkalmazható kúpok segíthetnek a gyógyulásban. Végbél-előesés esetén mindenképp sebészeti megtekintés szükséges.


        Dr. Piros Zsuzsanna
        általános orvos, fül-orr-gégész

        Dr. Piros Zsuzsanna

        Kérdés: 2010-05-27 15:46:30; Megválaszolva: 2010. május 27., 15:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: