• 1,5 év

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő!

        Másfél éve vannak visszatérő alhasi panaszaim. Volt vizelet, vérvizsgálatom, gyomortükrözésem, voltam nőgyógyásznűál, belgyógyásznál, ételallergiám nincs, semmi érzékenység nem mutatható ki.

        Egy ideje, úgy 2-3 hónapja nem is voltak panaszaim. De ma ismét jeentkezett az éles, késszúrás szerű fájdalom az alhasamban. Mindig máshol érzem, nem egy pontban. Közben gyakran jelentkezik szúró érzés a végbélnyílásomban is... Néha, a menstruáció után1-2 héttel véres a folyásom. Gyakran fel vagyok puffadva. 17 éves vagyok. Mit cinsáljak? Ezek minek leehtnek a tünetei?

        Válaszukat előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a emésztőszervi panasz témában

        Kedves Kérdező!

        További gasztroenterológiai kivizsgálás javasolt, ha panaszai az életmód és a táplálkozás rendezésére nem oldódnak meg.

        Az alábbiak javasoltak:

        egyszerű szénhidrátok kerülése, sok rost, probiotikum fogyasztása, rendszeresestmozgás, bő folyadék, puffasztó ételek kerülése, fehér liszt kerülése, stressz kerülése.

        Emésztési panaszai hátterében felmerül diszpepszia, irritábilis bél szindróma, tejcukor-érzékenxség, lisztérzékenység, stb. Ha életmódváltásra sem javul állapota, még további vizsgálatok szükségesek.

        A véres folysá utalhat hormonális eltérésdekre, fertőzésre is, enek a végére kell járni, akár újra el kell menni a nőgyógyászhoz, ne hagyja annyiban.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-27 13:27:52; Megválaszolva: 2010. május 27., 13:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: