• Polypectomia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Dr Nő/Úr!5.07én megvolt a polyp eltávolítás.Szövettan :Mikroszkópos leírás Minta:H201PATO008091A HBCOTRA Mikro leírás A-B:módosított Vienna klsszifikáció:high grade dysplasia/adenoma.A nyél szakadozott,lobos. malignitás jeleit nem láttuk.Immunfenotipus:p53:2+.PAS-AK:nyákdeplectiot igazolt.Dg.A-B :ColonTransversum/sigmabél:adenoma tubulovillósum intestinicrassi,súlyos dysplásia jeleivel. Minta:H2010PATO008091C HBSIG Mikroleírás C: malignitás jeleit nem láttuk Módosított Vienna klasszifikáció:10w grade dysplasia/ adenoma dg./vélemény:sigmabél:adenoma tubulare polyposum intestini crassi,enyhe dysplasiával. A mellkas rtg.nem igazolt+ elváltozást a hasi UH.szintén negatív.A carcinoembrionális antigén2,85. A kérdésem az itt közölt adatok alapján,3-4hónap múlva controllt javasolt a kezelő orvosom a mit elfogadtam.A széklet ürítés nem mindig történik egyszerre van hogy egynap3x-or kell mennem ez normális?Köszönöm megtisztelő válaszát :István

        WEBBeteg szakértő válasza a polip témában

        A kontroll megfelelő és szükséges (a szövettani lelet jóindulatú adenomát igazolt, de helyenként már atipusos sejtmagokkal). Az idnkénti gyakoribb székürítés még belefér az egészséges határértékekbe, ez erősen függ a bevitt táplálékmennyiségtől.


        Kérdés: 2010-05-26 18:56:56; Megválaszolva: 2010. május 26., 18:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: