• Emésztési gondok.Merre folytassam a vizsgálatokat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm,

        a problémám eléggé összetett, mivel már egy éve küzködök vele. Akkor kezdődtek a székletproblémáim, mivel mindig nagy fájdalommal mentem wc-re, de általában csak reggelente jártam sikerrel, de így se mindig volt székletem, ám amikor volt, akor viszonylag sok.

        Akkor elkezdtem a kivizsgálásokat, de nem volt mindig rossz a helyzet, de azért vettek tőlem vért, voltam nőgyógyásznál, ultrahangos vizsgálaton. Sehol nem találtak semmit. A tükrözés következett volna, de a doktor mivel az elbeszélgetés után úgy látta, hogy ez szerinte még nem aktuális, mivel volt, amikor tünetmentes voltam, így vártam még.

        Azóta nem állt helyre az emésztésem, ritkán van székletem, akkor is vagy hasmenés, vagy csak "bogyók" az erőlködéstől, vagy csak vékony széklet. Most kipróbáltam egy emésztést javító port, de nem segít. Általában nyomást érzek a hasamban, főleg középtájt, gyakran érzem, ahogy lassan bele áll a görcs. Nem jellemző egy pont, ahol mindig fájna. Ma felment a lázam, pedig nincs semmilyen más tünet a hasfájáson kívül.(bár ma kell megjönnie a menzeszemnek, de ilyenkor maximum csak egy kevés hőemelkedésem szokott lenni)

        Szeretném kikérni a tanácsát, hogy merre induljak, milyen vizsgálat mutathatna ki végre valamit? Szeretnék már megszabadulni ettől, bármi is ez, mivel már így is nagyon hagytam sajnos elhúzódni.

        Köszönöm a válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a emésztőszervi panasz témában

        Panasza megfelelhet irritabilis bél szindróma székrekedéssel járó formájának. Ez a szindróma un. funkcionalis betegség, vizsgálatainkkal nem tudunk eltérést kimutatni, a panaszokat a gyomor-bélmotilitás megváltozása, a bélbeidegzés eltérése okozhatja. A széklet rendezésével valószínűleg panaszai is megszünnének. Ennek eléréséhez javaslom, mozogjon rendszeresen, intenzíven, hetente legalább 3x, fogyasszon bőven rostokat és folyadékot, használjon kúraszerűen probiotikumot (Progastro825). A Mucofalk Orange készítmény természetes rostokat tartalmaz, és segíti a székelés megkönnyítését.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-27 11:54:39; Megválaszolva: 2010. május 27., 11:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: