• Aranyér

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/Doktornő! 24 éves nő vagyok. Korábban nem volt ilyen panaszom, de néhány hete észrevettem egy kis, kb. 1 centis "kinövést" a végbelemnél. Nem fájdalmas, nincs vele semmi gondom, egyszerűen ott van... 2 napja Mastu kenőcsöt és kúpot használok de eléggé megijedtem mert azt olvastam, a külső aranyér nem múlik el soha, és mindenképp műtétre van szükség.. Ez így van? Semmilyen itthoni gyógymód nem lehet hatásos? Válaszát előre is köszönöm! Kérdező

        WEBBeteg szakértő válasza a végbél, csomó témában

        Tisztelt Kérdező!

        Orvostól ilyet nem hallhatott és nem olvashatott. Amenniyben odafigyel az aranyér kezelkésére sohasem lesz műtétje.

        Nem ritka, hogy az aranyeres panaszok heteikg elhúzódnak. Továbbra is kenje a gyulladáscsökekntő krémmel, akár kúpot is használhat, figyeljen oda a székletrendezésre és a fokozott higiéniára, vegyen kamillás ülőfürdőt. Igyon elég folyadékot (legalább napi 2 liter), Fogyasszon több növényi rostot és mozogjon mindan nap fél órát (lehet akár séta is).



        Kérdés: 2010-05-26 22:40:26; Megválaszolva: 2010. május 26., 22:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: