• epeműtét utáni székelési inger

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktorúr/nő!panaszaim tavaly szeptemberben kezdődtek.baloldalon beleszúrt a hasam aljába,nőgyógyászhoz fordultam,aki petefészekcisztát talált de a következő vizsgálatnál már felszívódott.hasi ultrahang epekövet talált.panaszom továbbra is fennállt,következett az urológia,ultrahang,vesefeltöltés negatív.ezután gasztroenteorológia vastagbéltükrözés,melynek eredménye néhány divertikulum a szigma és a decendensbélben.ezután epekőműtétre szántam magam,vártam a javulást de azóta még rosszabb minden.visszamentem gasztroenteorológiára,gyomortükrözés,eredmény kisfokú rekeszizomsérv és kevés gyomorsav.epeműtét után sebész miravízes kúrát javasolt ami ha kicsit többet ittam hasmenést okozott.december közepe óta a legnagyobb gondom,hogy naponta többször székelési ingereim vannak,van úgy hogy egész nap rajtam van.vissza gasztroenteorológia ahol szóra sem mméltattak mivel előtte másfél hónappal voltam tükrözésen,sőt még a tükrözés előtt tumormarkerre is lekérték a vért ami szintén negatív lett.februárban gyomorbélpassage,ami csak egy kis gyomorsavat mutatott ki.ideggyógyásznál is voltam ő azt mondta az ingerem idegi eredetű.nyugtatókon élek hónapok óta,de az ingerem továbbra is fenn áll.voltam vissza kezelőorvosomhoz kúpokkal is próbálkoztunk de semmi eredmény.van úgy hogy reggelente 2-3 alaklommal is eltudok menni wcre,igaz a második harmadik már lágyabb és kevesebb,de az inger továbbra ia megmarad.orvosom még a végbelemet is megvizsgálta műszerrel de semmit nem talált.azt mondta,hogy amikor levették az epehólyagomat megszűnt az epetárolása ami így a belekbe ömlik egyből,és ettől is lehet ingerem.amikor hanyatt fekszem egy kis idő után olyan mintha pattogna vmi a beleimben majd elkezdek gázosodni,nem puffadni,csak kering bennem a levegő,amit vagy ki tudok szellenteni,vagy nem.amikor a baloldalamra fordulok olyan érzésem van mintha a baloldalamban abeleim kutyorognának.beleőrülök,hogy bárhová megyek mindenki azt mondja nincs semmi bajom,de ezek az ingerek megőrjítenek!!mit tanácsol mit tegyek??mi lehet a bajom szeretnék választ kapni végre!!előre is köszönöm!!!

        WEBBeteg szakértő válasza a epeműtét témában

        A szigmabélben elhelyezkedő diverticulumok okozhatnak bal alhasi panaszokat (szúródást, fájdalmat, hasmenést, vérzést). Az epehólyeg-műtétet követően pedig tényleg sokkal gyakoribb a hasmenés (mivel ahogy tájékoztatták is, az epe jelenleg folyamatosan csorog a nyombélbe (azért nem ömlik), így amikor kicsit is zsírosabbat eszik, hasmenés fog jelentkezni, ezért kell epekímélő diétát tartania. A többi panasz irritábilis bél szindrómának felel meg (ez un. funkcionális bélbetegség), szervi eltérést nem találunk, a panasz okozója a bélbeidegzés, a bélmotilitás megváltozása lehet. Mivel konkrét szervi ok nem mutatható ki, így jó terápia sem létezik. A széklet rendezése (pre- és probiotikumok, pl. Progastro825 kúraszerú használata), rendszeres testmozgás (legalább heti 3x, intenzíven), a stressz megfelelelő feldolgozása segíthet a panaszok megszüntetésében.



        Kérdés: 2010-05-18 19:46:17; Megválaszolva: 2010. május 18., 19:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: