• Uh vizsgalat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

         

        jo napot

        Hasi UH-n amin ezt irtak:

        A cholecysta folyadekkal telt, a fala 3mm,vastag,a collum-corpus határán septum képződés van,lumenében a medialis konturon hangarnyekot nem ado 6mm-es echodus solid képlet van.

        Illetve kb ket honapja voltam mas okbol Hasi UH-n es akkor meg nem talaltak semmit,ez nem jelent rosszat hogy ket honap alatt 6 mm-es lett?

        mikor indokolt vissza menni kontrolra????

        csak mert ugye en ebbol arra kovetkeztetek(nem ertek hozza) hogy  akkor ujabb ket honap mulva mar dupla ekkora lesz vagyis 12mm!vagy a novekedes nem igy mukodik?Attol hogy most ket honap alatt 6 mm-es lett lehet h nem is no tovabb?

        koszonom a valaszat!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hasi ultrahang témában

        A másoduk UH-n leírt képlet nagy valószínűséggel egy un. choleterol-polypus lehet, melynek oka a koleszterin fokozott lerakódása az epehólyag nyálkahártyájában, ez az elváltozás ártalmatlan, a fél évente való ultrahangos követésen kívül egyéb teendő nincs vele. Valószínűleg már 2 hónapja is ott volt, csak nem került látótérbe a vizsgálat alatt (sajnos az ultrahang-vizsgálat eredményessége erősen függ a beteg adottságaitól, az előkészülettől, illetve a vizsgáló tapasztalatától).


        Kérdés: 2010-05-14 14:16:17; Megválaszolva: 2010. május 14., 14:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: