• Tartós vérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! 20 hónappal ezelőtt megállapították szövetminta elemzése alapján kolonoszkópiai kivizsgálással -- azóta még 2x megerősítették, hogy ulcerosa colitisem van. Az idő múlásával mindíg aktívabb, sok gyógyszert kipróbáltunk de nem segítettek, jelenleg a bioógiai kezelésre várok. Kérdésem: A betegségem lehet ilyen hosszú ideig aktív, hogy 20 hónapja minden nap véres nyákos vagy egészen erősen véres a székletem? A biológiai kezelés hatásos lehet, nem veszélyes más szervre? Nem lehet, hogy a májam által véres a székletem, mivel egy mágneses rezonanciális kivizsgáláson megálapították, hogy kisebb ödémák,göbök találhatók rajta patológiai elváltozás nélkül. Köszönöm válaszát

        WEBBeteg szakértő válasza a colitis ulcerosa témában

        A colitis ulcerosa sajnos önállóan is okozhatja tüneteit, és folyamatos aktivitás a legvalószínbb ok a vérzés hátterében. A biológiai terápia mellékhatása túlérzékenységi (allergiás) reakció, illetve bizonyos fertőzésekre való fokozott fogékonyság lehet, azonban hatására nyugalmi fázisban kerülhet bélgyulladása.



        Kérdés: 2010-05-12 14:54:22; Megválaszolva: 2010. május 12., 14:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: