• Székelési nehézségek gyermeknél

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Egy 9 éves fiugyermek székelési problémáival fordulnék Önhöz. Ez a probléma kb. 6 éves korában kezdődött, édesanyja el is vitte ezzel orvoshoz, aki annyit mondott, hogy pszichés alapja van. Lehet, hogy a táplálkozásával van inkább probléma, mivel táplálkozása eléggé egyhangú, rostszegény, valamit keveset mozog. Inkább egyoldalúan táplálkozik. Sok májkrémes kenyeret is eszik, levest szinte egyáltalán, ezt a napköziben sem mindig eszi meg. Valószínű folyadékot is keveset fogyaszt, és azt is inkább szénsavas üdítő formájában. Van, hogy csak 2 hetente egyszer van normális széklete, nem akar wc-re ülni. Ez a normláis is inkább relatív megfogalmazás, mert egy felnőtt ember számára is sok lenne, amit ilyenkor kiürít. Olyan vastag, és nagy a széklete, hogy az már felháborító, ráadásul mindezek kiürítése után nem ritkán bevérzik a végbele. Szeretném a tanácsát kérni, mert tudom mi lenne a megoldás, változtatni a táplálkozásán, vagy lehet már el vagyok késve vele? Nem szedhet állandóan Guttalax cseppet sem. Félek, hogy a későbbiekben valami nagyobb baja lesz, vagy már elkéstem? Ön szerint vigyem el pszichológushoz? Tanácstalan vagyok, kérem segítsen!

        Válaszát előre is köszönöm!

        Üdvözletem!

        WEBBeteg szakértő válasza a székelés témában

        Kedves Kérdező!

        A táplálkozáson azonnal változtatni kell! A rostokat,a  bő folyadékot szénsavmentes víz formájában bő mennyiségben kezdjék el, hagyják ki az egyszerű szénhidrátokat, a gyümölcsleveket, a konzervet és a fehér lisztet. A gyerek mozogjon rendszeresen, fogyasszon bőven probiotikumot is. Ha nem megy egyedül a táplálkozás összeállítása, kérjék a gyermek háziorvos segítségét.


        Kérdés: 2010-05-12 13:04:54; Megválaszolva: 2010. május 12., 13:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: