• Májfolt és stb.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Van-e összefüggés az arcon, a szem körül levő májfoltok és a máj v. epe betegségei között. Laikusként úgy gondoltam, epegondjaim vannak. Majdnem minden ételtől (a húst kivéve)szinte állandó nyomásszerű fájdalom a jobboldali bordaiv környékén, emésztetlenség, puffadás, állandó böfögés, székrekedés és hasmenés váltakozása... hasi ultrahang diffus májlaesio-t mutat. Nemvagyok nagyétkű, nem eszem zsíros ételeket, nem iszom, igaz kövér vagyok, 10 éve fogyókúrázom összevissza receptek szerint eredménytelenül. Másik kérdés: magas vérnyomásra szedek Betalok-Zok, ill. Tritáce 5/25-ös gyógyszert. Okozhatja-e utóbbi gyógyszer a panaszokat mellékhatásként. (vannak erre utaló egyéb jelek is.Alvászavar, zsibbadó kezek, vibráló szemhéj,gyomorsavproblémák). Várom, és előre köszönöm válaszukat. Üdvözlettel Szabó Tiborné.

        WEBBeteg szakértő válasza a májkárosodás témában

        Kedves Asszonyom!

        A diffúz májlézió oka lehet maga a túlsúly, májkárosító gyógyszer, alkohol, a Tritacénak ritkán valóban lehet májkárosító hatása, érdemes lenne a gyógyszert beállító orovssal megbeszélni a gyógyszer cseréjét, emellett mindneképp javasolt fogyókúra, és hepatológiai gondozásba vétel.



        Kérdés: 2010-05-12 11:47:22; Megválaszolva: 2010. május 12., 11:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: