• hepar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.doktornő/úr! Hepatitis c-vírusra ismételt vért kértek, mert kétes eredmény jött ki. Lehetséges-e, hogy a 19 évvel ezelőtti transzfúsio /szülés közben/ nyomot hagyott? Vagy inkább a nehézfém okozza a mostani panaszaimat, amivel dolgozom? Kimutatható-e a nehézfémmérgezés egyértelműen? Indokolt-e táppénzen maradnom magas májfunctios értékkel, ha rosszul érzem magam? Meddig maradhatok táppénzen, ha megváltozott munkaképességűként dolgozom? Nyújhatok-e be reális kérelmet az OOSZI-hoz állapot rosszabbodás miatt? Ugyanis ülő munkát végzek, de annyira fáj a hasam, hátam a májgyulladás miatt, hogy érzem, nem bírok teljesíteni úgy ahogy elvárják és félek, hogy kirúgnak. Akkor viszont 27.000 ft-os járadékkal mehetek a híd alá! Van-e gyógyszer a kezelésre, vagy tényleg csak a környezeti tényező kiküszöbölése marad? Elnézést a sok kérdés miatt, de nagyon el vagyok keseredve, nem tudom hogyan tovább, mi lenne a helyes lépés. Köszönöm válaszát:Katalin

        WEBBeteg szakértő válasza a májbetegség témában

        Tisztelt Hölgyem! A hepatitis C szerológia megismétlése mellett javasolt a C vírus kimutatása is, főleg, ha májenzim emelkedése van. Ha ezek negatívak, tovább kell kutatni a funkció eltérés okát. A megelőző transzfúzió lehet oka a vírusos májgyulladásnak. A táppénzjog lejártát a munkáltató állapítja meg, ez attól függ, mennyi munkaviszonnyal rendelkezik. Ha kivizsgálása megtörtént, és van a betegségének oka, úgy gondolom annak alapján lehet az OOSZI-hoz benyújtani a kérelmet, persze az is fontos, egyáltalán mivel lett leszázalékolva korábban. Sajnos állapotáról így látatlanban nem nyilatkozhatom, hogy van-e jelenleg joga tovább táppénzen maradni, ezt a háziorvosa döntheti el. Írja meg kérem, milyen nehzfémmel dolgozik, és mi a munkaköre, a nehézfém okozta eltérésekről akkor tudok csak nyilatkozni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-12 14:01:16; Megválaszolva: 2010. május 12., 14:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: