• Hurok a bélben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő! A panaszaim 2 hónapja kezdődtek baloldali alhasi fájdalmaim vannak.Voltam béltükrözésen amit csak 30cm-ig tudtak megnézni hurokképződmény miatt. A panaszaim még mindig megvannak bár vannak napok mikor szinte nem is érzem,máskor meg még lehajolnom is nehéz.Székletem rendszeres.Azt szeretném kérdezni,hogy ez a hurkos bél mitől tud kialakulni és mivel tudnék könnyíteni mikor fájdalmaim vannak.Előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a emésztőszervi panasz témában

        A "hurkos" bél nem betegség, valószínűleg veleszületetten fokozottabb kanyarulatokkal rendelkezik a sigmabélben. Emlett a bal alhasi panaszok gyakori oka a diverticulosis. Ez a betegség a bélfal meggyengülése következtében kialakuló vaktasakok megjelenését jelenti, ezekben a széklet megragadhat, átmeneti gyulladást, fájdalmat, akár vérzést okozva. A vaktasakok idnkénti gyulladása a belek rögzítettségéhez vezethet, mely szintén megnehezíti az endoszkópos vizsgálatot. Javaslom, tartson néhány napos böjtöt, hashajtással kiegészítve, majd ezt követően fogyasszon rendszeresen folyadékot és rostot bőségesen illetve mozogjon rendszeresen.



        Kérdés: 2010-05-13 14:22:22; Megválaszolva: 2010. május 13., 14:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: