• Gasztroenterológiai probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        Már közel egy éve hogy epekövesség miatt eltávolították az epehólyagomat. Fél évig nem volt semmi problémám, szinte mindent megehettem, ennek nagyon örültem. Ám fél éve folyton fáj újra az epehólyagom helyén, főként ha valami "nem neki való" ételt eszek. Iilyenkor azon a területen bekeményszik, nem tudok előregörnyedni, és mint régen, átnyilall a fájdalom a gyomromba. Nagyon kellemetlen ez a dolog. Folyton diétázom, alig tudok valamit megenni. Múltkor már aceton is volt a vizeletemben a sok koplalás miatt. Pedig étvágyam lenne. Elmentem UH vizsgálatra, semmi kórosat nem tapasztaltak a májammal sincs probléma, leszámítva enyhe Gilbert kóromat, de ez gyerekkorom óta megvan. Nem igényel gyógyszerezést. Májenzimek jók.

        Mi lehet a baj?

        Tisztelettel: erika

        WEBBeteg szakértő válasza a epeműtét témában

        Tisztelt Kérdező!

        Amennyiben az epeutak problémája lenne az ok lenne labor és ultrahang eltérés. Egy ésszerű diétát mindenképpen javaslok. Keressen fel gasztroenterológiai szakrendelést. Gyomor eltérések, epés reflux is tud hasonló panaszokat okozni. Amennyiben ezen szakvizsgálat sem tud okot találni szóba jön az epeutak célzott vizsgálata. A gasztroenterológiai gondozást mindenképpen javaslom. Fogyasszon pro- és prebiotikumot. Igyon elég folyadékot is.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-13 10:25:32; Megválaszolva: 2010. május 13., 10:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: