• Mi lehet a bajom? Talán liszérzékenység?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő!

        Régebb óta jelentkeznek a tünetek és nem tudom mi lehet a bajom. 20 éves vagyok, rendszertelen a menstruációm, néha megjön utána pedig hónapokig  nincs, most is januárban volt utoljára és azóta nincs, rendszeres hasi problémáim vannak, hasfájás, puffadás, emésztési zavar, fokozott gázképződés,felfuvódás, teltség érzet,sokszor kotyog a hasam ami kellemetlen, hasmenésem van, evés után egyből mennem kell, gyakori vizelési inger, fáradság, alacsony vérnyomás, szédülés, visszatérő hólyagok a számban, korpás haj. Már voltam nőgyógyásznál és elvégezetek különböző vizsgálatokat ultrahangot, hormon vérképet, de semmit nem mutatott ki. Olvastam a lisztérzékenységről, hasonló tünetekkel jár. Lehet, hogy az a bajom? Ha igen mi a teendő? Lehet ennek következménye? Ugy gondolom elég komoly betegség. Hallottam róla hogy el lehet végezni egy tesztet, ami kimutatja, ha ez a bajom.

        Várom válaszát és előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a lisztérzékenység témában

        A lisztérzékenység, mivel felszívódási zavart okoz (ennek következtében vitamin, ásványi elemek, vas hiányát) tényleg nagyon szerteágazó tünetekkel jelentkezhet. Vérből nagyon jól kimutatható markereink vannak, melyet szinte 100%osan képesek megerősíteni vagy kizárni a lisztérzékenység diagnózisát (tTG, antiEMA)


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-07 10:06:48; Megválaszolva: 2010. május 07., 10:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: