• Véres nyákos széklet...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr!

        26 éves lány  vagyok.Októberben kezdődtek panaszaim,aminek eredetére ma sem derült fény..Nyákos széklettel kezdődött az egész,sűrűn volt székrekedésem,hőemelkedésem,fogytam,fájdalmam nem volt.Több kivizsgáláson voltam,lisztérzékenység,laktózintolerancia,férgesség negatív.Kontaminált vékonybélszindróma igazolódott,vastagbéltükrözésnél belső aranyeret találtak,gyomortükrözésnél gyomorhurut,sok sav,és helicobacter...Ez volt kb.8-10 hete,savlekötőt írak fel,antibiotikumot.Amíg szedtem a savlekötőt,nem volt nyálka a székletben,de utána visszajött,azóta is tart.2 hete kilégzéses helicobacter teszt negatív lett,meg is nyugodtam.Az a kevés nyálka ami szokott lenni,már nem érdekel,megszokot dolog nálam,viszont múlt héten és tegnap is vérrel keveredett nyálka volt a székletemben,ami olyan nagy mennyiségű,és állagú,mint egy egész tojásnak a fehérje.Mi lehet ez?1 hónapja megint vegetáriánus lettem,és kb.3 hete iszom kombuchát (kristálygomba)-állítólag jót tesz a emésztőrendszernek.Nem tudom ez fontos-e.Étvágyam rendben.Számos orvosnál jártam már,de senki nem jár a végére...

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a nyákos széklet témában

        A nyákos székürítés oka az étrendi változásoktól a jelentősebb méretű polypokon át a vastagbélgyulladásig terjedhet. Ha a vastagbél-vizsgálat teljes volt (a teljes vastagbél megtekintése megtörtént), jelentős szervi eltérés nem lehet. A nyák vérrrel keveredését a leírt aranyeresség magyarázhatja. Az eddigi változtatások mellett érdemes lenne pre- és probiotikum kúraszerű használata is (Progastro825)a bélflóra helyreállítására.



        Kérdés: 2010-05-05 15:59:49; Megválaszolva: 2010. május 05., 15:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: