• hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.úr!A székletem lágy és néha nyálkás.Étkezés után 15-20perszel székletem van és ez napjában 2-3 is előfordul.Fájni nem fáj semmim.Mitől lehet ez?Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a hasmenés témában

        A leírt panasz irritábilis bél szindróma hasmenéses formjának felelhet meg. Ha nincsenek riasztó tünetei (fogyás, vérzés, jszakai nyugalmat megzavaró panaszok, rosszindulatú gyomorbélbetegség egyenesági rokonok között) akkor nagyobb kivizsgálás nem szükséges. Az irritábilis bél szindróma esetén szervi eltérést nem tudunk kimutatni, a bél beidegzésének, motilitásának zavara álhat a tünetek mögött. Ennek megfelelően oki terápiával sem rendelkezünk. Az életód egészségesebbé tétele (gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezés, rendszeres testmozgás, a stressz megfelelő feldolgozása) segít a panaszok visszaszorításában.



        Kérdés: 2010-05-05 16:09:44; Megválaszolva: 2010. május 05., 16:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: