• Erős, Gyomorszájtájéki fájdalom mely a hátba sugárzik.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt, Dr Úr/Nő!

        Én egy 23 éves fiu vagyok, és azzal a problémával fordulok önhöz, hogy kb 1 hónapja sárgaságom volt, és bevittek a fertőző osztályra, májfertőzés gyanujával, ott kiderült, hogy nincs fertőzésem majd átvittek a belgyógyászatra, a  gyomortükrözésen enyhe foku hasi felmaródsát állapítottak meg, a hasi ultrahangon májnagyobbodást (Toxikus Májkárosodás).

        Megkaptam a gyóygszereket amit a kórházban szedtem, és mire haza értem itthon is folytatni kellett a a szedését.De az utóbbi időben vagy két napja, érdekes hogy a kórházban meg azelőtt ez nemvolt:este lefekvésnél mintha gyomorszájon rugtak volna, kb oan érzés de több órán keresztül, ha hasra feküdtem elkezdett mégjobban szurni és köhögés is lépett fel, a hátra fekvésnél is fájt de ott nem annyira.A hátam is fájt a gyomorszájam is jobb és bal részen, elég kellemetlen egy érzés.

        Azt szeretném megkérdezni, hogy ez a máj görcsölése vagy valami más dolog a májjal kapcs, vagy esetleg a gyomor görcsölt, nemtudom elképzelni, vagy netán a helyltelen táplálkozás miatt fájhatott -e.

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorfájás témában

        Nem derül ki számomra, hogy mi okozta végül a májgyulladást, esetleg kémiai ágens? A máj nem tud görcsölni, ellenben az epehólyag igen. Ilyenkor általában a jobb bordaív alatt jelentkezik a fájdalom, vagy kisugárzik a jobb lapocka irányába. Olykor az epevezeték elfolyási akadálya esetén a vezetékekben görcsös fájdalmak generálódhatnak, és a hasnyálmirigy vezeték is a közös epevezetékbe torkollik, ilyenkor akár a bal bordaív alatti vagy övszerűen futó fájdalom sem ritka. A gyomorszáj fájdalom lehet gyomor, nyelőcső és patkóbél görcs, de más is okozhat hasonló fájdalmakat. Ezért célszerű az Önt kezelő májszakemberrel, hepatológussal konzultálni, mi lehet a panaszai eredete. Esetleg az is felmerül, hogy valamelyik gyógyszer okozza a hasi panaszait. Jobbulást kívánva, üdvözlöm:


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010-05-06 14:45:33; Megválaszolva: 2010. május 06., 14:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: