• Mi lehet a bajom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/Doktornő! 20 éves lány vagyok és január vége óta fáj a gyomrom. Egyik napról a másikra jelentkezett a fájdalom leginkább a hasam bal oldalánál, mellette hányiger időnként. Azóta többször fordultam a háziorvosomhoz, de nem jött rá hogy mitől lehet. Mellette még a mandulám is többször begyulladt. Hetekig nem ment le egy falat sem a torkomon. Kaptam mindenféle gyomorégés elleni gyógyszert, de én nem égésnek éreztem a fájdalmat, hanem inkább lüktető érzésnek. Panaszkodtam sokat, így elküldött gasztroenterológushoz, ő pedig vizsgálat nélkül arra következtett, hogy reflux. De szerintem nem az, mivel evés előtt és utána is jelentkezik a fájdalom, gyakorlatilag egész nap. A gyomorszájam környékén is meg a bordáim alatt bal oldalt. Rabyprex-et szedem már lassan 1 hónapja, de nem érzem a hatását. Csak diétás ételeket tudok fogyasztani, mert pl. egy rántott hústól erősödik a fájdalom és a hányinger is előjön, nem beszélve a hasmenésről. Nem tudom, hogy meddig tart ez a betegség, s leginkább az bosszant, hogy senki sem tud semmit mondani, sőt még meg sem vizsgálnak. Ön szerint a hasi ultrahang megoldás lehet? Fekélyre is gondoltam, de nem érzek fájdalmat a hátamnál. Ön szerint mi lehet a bajom? Kérjek még vizsgálatokat? Köszönöm a válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorfájás témában

        Panaszát okozhatja gyomorhurut, fekély-betegség (nem feltétlenül kell hátba sugárzó fájdalomnak lennie), de akár epés eredetű panasz is. Egy hasi ultrahang illetve laborvizsgálat mindeképpen indokolt, ezek negativitása esetén a gyomrtükrözésen is érdemes elgondolkodni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010-05-05 08:59:17; Megválaszolva: 2010. május 05., 08:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: