• makacs hasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr

        A következő problémával fordulok önökhöz:

        kb fél éve elkezdett fájni a gyomrom és elég rosszul is kezdtem érezni magam, így elmentem az orvosomhoz aki elküldött hasi ultrahangra, ahol semmit sem találtak, majd laborba ahol a vérképemben egy csillag sem lett, végül gyomortükrözésre, ahol azt állapították meg hogy erosio-k vannak a gyomromban és a nyombélben, és a nyelőcsövem alsó egyharmada is fel van maródva. Kaptam savcsökkentőt és azóta betartok minden diétás szabályt. Egy hónapig minden elmúlt, majd visszajöttek a fájdalmak, így a háziorvosom megduplázta a savcsökkentő adagomat... ezt a dupla adagot azt mondta 3 hónapig kell szednem első körben. A rossz közérzet és a gyomor fájdalom mérséklődött is és most még kb 3 hetem van a 3 hónap leteltéig. De jött egy újabb probléma: a bal oldalamon a bordáim alatt érzek már egy hónapja  folymatos enyhe nyomás érzést. Az lenne a kérdésem, hogy ez mitől lehet? Talán a sok savcsökkentő, vagy kisugározhat a gyomorfelmaródás okozta fájdalom egészen az oldalamba? Kicsit tanácstalan vagyok, hogy ez ijesztő jel-e vagy ne törödjek túl sokat vele...

        Várom szíves válaszukat!

        WEBBeteg szakértő válasza a hasi fájdalom témában

        A savcsökkentők nem okoznak ilyen jellegű mellékhatást. A gyomor nem megfelelő ürülése, gyomorhurut azonban szerepelhet okként. Az eddigiek mellett gyógyszerszünetben érdemes lenne helicobacter-kilégzési tesztet, potzitivitás esetén eradicatiót végezni, mely segíthet a további savas panaszok megelőzésében. Addig is a gyógyszeres terápia mellé kiegészítésképpen próbálja meg a Salvus víz illetve Iberogast cseppek használatát.


        Kérdés: 2010-05-05 08:39:31; Megválaszolva: 2010. május 05., 08:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: