• Alhasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Időszakonként bal oldali, alhasi fájdalom jelentkezik nálam, mely fájdalom nagyon hasonlít az izomlázhoz. (biztosan nem az :) ) A fájdalom néhány napig tart, teljesen nyugodt testhelyzetben szinte nem is érezhető. Háziorvosom labor, és ultrahangos vizsgálatra küldött, de a vizsgálatok negatív eredményt hoztak. Kísérő tünetek: időnkénti alhasi puffadás érzés, hasmenés. Köszönöm segítségét, üdvözlettel:  Tibor

        WEBBeteg szakértő válasza a alhasi fájdalom témában

        Kedves Tibor!

        A panaszt okozhatja étrendi hiba is, elsőként javsolt a táplálkozás rendezése, napi 5-szöri nyugodt, kis étkezés, egyszerű cukrok, fehér liszt kerülése, bő folyadék, probiotikum, rendszeres testmozgás, stressz kerülése, emellett javasolt táplálkozási napló vezetése, talán ebből kiderülnek a panaszt okozó ételek. Ha néhány hét alatt nem hoz javulást, akkor további gasztroenterológiai kivizsgálás szükséges. Ha egyéb tünet jelentkezne, pl. erősödő fájdalom, fogyás, vérzés, akkor azonnal javasolt a kivizsgálás elkezdése.

         


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2010-04-30 13:20:00; Megválaszolva: 2010. április 30., 13:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: