• Colonoscopia eredménye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

        26 éves női beteg vagyok, gyerekkorom óta rossz az emésztésem, laktózintoleranciában szenvedek. Az utóbbi hónapokban állandó puffadást, állandó teltségérzetet és "has-előredomborulást" érzek. 2 hete elvégezték a vastagbél-tükrőzést, melynek eredményére az orvos azt mondta. "nem rossz", de vannak benne -szerintem-nem jó értékek.

        "A feldolgozott metszetekben mérsékelten sorvadt vastagbél-nyálkahártya részletek láthatóak. A nyálkahártya elvékonyodott. A mirigyek egyenetlenül megfogyatkoztak, alajuk szabálytalan, de a mirigyes szerkezet alapvetően megtartott, nincs malignitásra gyanút keltő atypia vagy invasiv növekedésre utaló szöveti jel.
        A tunica propria mucosae laza, benne gyér, diffúz, nem specifius lobos beszűrődés van.
        Fekély, erosio vagy atypusos elváltozás nincs. PAS-reakcióval ill. alciánkék festéssel kombinált PAS-reakcióval malignitásra italó kóros nyákképzés nem detektálható"

         

        Tudna nekem segíteni abba, hogy akkor most végül is mi a helyzet? Nyálkahártya-elvékonyodáson lehet segíteni?

        WEBBeteg szakértő válasza a colonoscopia témában

        Ijesztő illetve gyógyszeres terápiát igénylő dolog tényleg nincs a szövettani leletben. Ami az emésztés javítására szolgálhat, az a pre- és probiotikumok fogyasztása (Progastro825), könnyű-vegyes diéta, illetve időszakosan tisztó kúra-böjt tartása lehet.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2010-04-30 13:15:28; Megválaszolva: 2010. április 30., 13:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: