• Táplálkozás, mozgás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt WebDr!

        Egy táplálkozásra és mozgásra kiterjedő kérdést szeretnék feltenni Önöknek. Évek óta colitis ulcerosa-s beteg vagyok, lactose- intoleranciám van, szívritmuszavarom és térdproblémám. Az elején tisztáznám fiatal korom, 19 éves vagyok.

        Érdekelne, hogy mi lenne a betegségek tekintetében megfelelő étkezés, illetve mozgásforma, amivel pár kilótól megtudnék szabadulni.

        Előre is köszönettel:

        H. Viktória

        WEBBeteg szakértő válasza a colitis ulcerosa témában

        Kedves Viktória!

        Egy nagyon jól összeszedett cikk van oldalunkon a colitisesek táplálkozásával kapcsolatban:

        http://www.webbeteg.hu/cikkek/emesztorendszer/246/eletviteli-tanacsok-colitis-ulcerosa-eseten

        A testmozgás során a gyaloglás, kerékpározés, a tünetmentes időszakokban az úszás javasolt, ez mindig fokozatos terheléssel induljon, kzdetben 30-40 perc intenzív testmozgás javasolt, erőnlét függvényáében lehet emelni. A megerőltető gyakorlatok vagy tempó tilos, mert a szervezetre stresszként hathat.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2010-05-18 10:59:49; Megválaszolva: 2010. május 18., 10:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: