• axiális hiatus hernia ( válaszra ismét kérdés )

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor Úr! Köszönöm válaszát, kicsit el is gondolkodtatott. Létezik, hogy egy ilyen jellegű betegség ennyire tünetmentessé váljon ennyi idő után, és ez a probléma maradjon vissza, amit már leírtam? Vagy nincs is összefüggés? Az előfordulhat, hogy nem volt tökéletes a diagnózis? 18 évesen amikor diagnosztizálták nálam a betegséget - endoscoppal, és kontrasztos gyomor rtg.-vel - komoly tünetek miatt küldtek el ezekre a vizsgálatokra: szinte minden éjjel hányás, émelygés heteken keresztül, ami miatt már a nyelőcső is károsodott ( gyull. ). Ezek után aludtam kissé megemelt párnával, figyeltem az étkezésekre, azóta egyáltalán nem iszom semmilyen szénsavas italt, próbálok kevésbé idegeskedni. Létezhet, hogy ennyit javuljak, vissza lehet esni? Bár én a jelenlegi tüneteimet is nagyon kellemetlennek érzem, ha jól emlékszem az előzőekben nem írtam le,hogy gyakran akkor jelentkeznek a tüneteim ha sokáig ülök ( kissé görnyedten ami a hasat nyomja ) gép előtt vagy íróasztalnál, ilyenkor a rekeszizom vonalában, elég magasan a mellüreg felé érzek feszítő fájdalmat, ilyenkor a nagy levegővétel is fájdalmas. Ezen tünetek miatt aggódom, hogy mi lesz terhesség alatt, amikor a baba józan eszem szerint méginkább nyomást gyakorol majd felfelé, tudok azon majd valahogy enyhíteni? A készítményt amit javasolt, ki fogom próbálni. Ismét köszönöm válaszát: M.G.

        WEBBeteg szakértő válasza a rekeszsérv témában



        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-02-01 11:16:21; Megválaszolva: 2010. február 01., 11:16

        Tudjon meg többet: rekeszsérv

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Évek óta nem múló problémám, (többféle belső és külső kezelést is türelmesen végigcsinálva), súlyosan acnés bőröm miatt egy eletktro-akupunktúrás candida- és ételallergia vizsgálatra (Vega-teszt) mentem el egy...
        Tisztelt Doktor Úr! Egy problémával fordulok Önhöz. Körülbelül 10 éve küszködök aranyér problémával. Jelenleg 34 éves vagyok. 8 évvel ezelőtt megműtöttek belső aranyérrel, miután a 3 gyűrűzésből már az első után rosszul reagált...
        Tisztelt Doktor Úr! Gyomorfájást kapok minden étkezés után, mivel mint írtam előzőleg, hogy egyszerűen nekem a gyomrom nem termel savat, csak ha eszek egy kis almát, narancsos vizet iszom, akkor is csak minimálisat. Vasárnap ettem egy kis...
        Tisztelt Dr.Szanyi Andrea! 28 éves vagyok. Két éve volt hasnyálmirígy gyulladásom. 19 éves korom óta gyakran ittam sokat, főleg rossz minőségű olcsó borokat. Ez nagyjából heti egy, néha két három kiadós berugást jelent. Napi szinten is...
        Marékszámra szedem a gyógyszereket, és gondolom a májamnak attól van baja, mert mástól nem lehet. Soha életemben nem ittam alkoholt, kévét és nem is dohányoztam. Voltam végbél tükrözésen 2014.10.31-én, mert véres és nyálkás volt a...
        Tisztelt Doktor Ur! A bal alhasi tajekon tapasztaltam egy kitapinthato, legalabb 10 cm hosszu elvaltozast. A csipocsontom kornyekerol indulva atlosan tart lefele. A jobb oldalon is eszleltem, de nem annyira elesen erzekelheto. Valtozoan hol kemenyebb, van,...
        Tisztelt Doktor Úr! Nemrégiben készítettem egy étrendet, amit lassan 2 hete tartok. A problémám, hogy az utóbbi napokban wc-zéskor a széklet eléggé híg-darabos, de nem hasmenéses. Utána csípő szúró érzést érzek pár óráig. A panasz...
        Tisztelt Doktor Úr! Az utolsó savlekötő óta eltelt már 10 nap és én még mindig rosszul érzem magam, sőt már elfertőződött a hasam is. A Normixtól pedig már első nap után megfájdult még jobban a hasam, de még egy napig beszedtem, aztán...
        Tisztetlt Doktornő! Én egy harmincas évei elején járó férfi vagyok. Ülő foglakozást folytatok. Egy rutin UH vizsgálaton találtak a májamban két csomót. "A bal lebenyben és a és a májkapuban egy - egy 15mm átmérőjű, jól körül...
        Az elmúlt 2 hónapban már harmadjára van valamilyen gyomorvírusom (a háziorvos csak ennyit mond). Hasfájás, hányinger, de nincs hányás, gyengeség, végtagfájdalom. Milyen vírus ez? Miért kaphatom el mindig? Hogyan kezelhetem magam?
        Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, mitévő legyek abban az esetben, ha kb 1 éve puffadással járó, hasi (has alsó jobb oldalára lokalizálódott, illetve jobb bordatáji) görcsös fájdalmaim vannak. Emelkedett májfunkcióim...
        Tisztelt Doktor Úr! Az után érdeklődöm, hogy idült hasnyálmirigy gyulladás meggyógyulhat?Van e esetleg példa arra, hogy idővel már nem a hasnyálmirigyen belül aktiválódik az enzim és nem emészti tovább magát a hasnyálmirigy. Vagy...
        Tisztelt Doktor Úr! Olyan panaszom van hogy nagyjából egy hete észrevettem hogy széklet űritéskor kevéske vér van a wc papíron utána kitapintottam hogy a végbél nyillásnál van egy köröm nagyságú aranyér (kb 3éve jelentkezett nálam már...
        Tisztelt Dr.Nő/Úr! Milyen betegség állhat a háttérben,ha Édesapám,állandóan teltségérzetre,valamint étvágytalanságra és egy kevés fizikai munkától,már elfárad és nagyon sűrűn veszi a levegőt? Azelőtt pedig nagyon jó volt az...
        Tisztelt Doktor Ur, a következökröl lenne szo! Tavalyelött tavasszal pozitiv lettem Helicobaktériumra. A tünetek a következök voltak:rossz emésztés, böfögés, szivritmus zavar(átugrálás) gyomorgörcs! Kaptam antibiotikumot meg savlekötöt és...
        Tisztelt doktor úr! Próbálok rövid lenni. Kb 8 hónapa magas vércukor miatt /16/ meforal 1000mg tablettát szedek 2x1 dózisban. Használ,de hasmenést okoz./próbáltam váltani bluefish-re de maradt a hasmenés/. Az utóbbi hónapban 1-2 napig tartó...
        Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni és egyben megnyugtató választ szeretnék kapni a problémámra ,vasárnap sürgősségi osztályra mentem állandó hasi puffadással és görcsökkel amit 10 óra várakozás után megtudtam hogy a hasi ulrahang...
        Tisztelt Doktor Úr! A panaszaim két éve kezdődtek szédüléssel és enyhe jobb oldali hasi fájdalommal. A szédülés volt az ijesztőbb ezért ezen elindulva teljes kivizsgáláson vettem részt. A vérvizsgálat magas húgysav szintet és alacsony...
        Tisztelt Doktor Úr! Az édesapámnál gyomorfekélyt diagnosztizáltak. A gyomortükrözés során kiderült az is, hogy a nyelőcsöve is be van gyulladva több helyen. Elküldték vérvételre is, amely szerint vashiánya is van.( az értéke az alsó...
        Kedves Dr. Plósz János! Epegörcs esetén,vagy annak megelőzésére mik azok az ételek amit nem,és amit szabadna ennem? Illetve tudna e ajánlani cseppeket rá? CHOLAGOL cseppet szedek,és Dipankrin tablettát étkezések előtt..Érdekelne még hogy...