• axiális hiatus hernia ( válaszra ismét kérdés )

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor Úr!

        Köszönöm válaszát, kicsit el is gondolkodtatott. Létezik, hogy egy ilyen jellegű betegség ennyire tünetmentessé váljon ennyi idő után, és ez a probléma maradjon vissza, amit már leírtam? Vagy nincs is összefüggés? Az előfordulhat, hogy nem volt tökéletes a diagnózis? 18 évesen amikor diagnosztizálták nálam a betegséget - endoscoppal, és kontrasztos gyomor rtg.-vel - komoly tünetek miatt küldtek el ezekre a vizsgálatokra: szinte minden éjjel hányás, émelygés heteken keresztül, ami miatt már a nyelőcső is károsodott ( gyull. ). Ezek után aludtam kissé megemelt párnával, figyeltem az étkezésekre, azóta egyáltalán nem iszom semmilyen szénsavas italt, próbálok kevésbé idegeskedni. Létezhet, hogy ennyit javuljak, vissza lehet esni? Bár én a jelenlegi tüneteimet is nagyon kellemetlennek érzem, ha jól emlékszem az előzőekben nem írtam le,hogy gyakran akkor jelentkeznek a tüneteim ha sokáig ülök ( kissé görnyedten ami a hasat nyomja ) gép előtt vagy íróasztalnál, ilyenkor a rekeszizom vonalában, elég magasan a mellüreg felé érzek feszítő fájdalmat, ilyenkor a nagy levegővétel is fájdalmas. Ezen tünetek miatt aggódom, hogy mi lesz terhesség alatt, amikor a baba józan eszem szerint méginkább nyomást gyakorol majd felfelé, tudok azon majd valahogy enyhíteni? A készítményt amit javasolt, ki fogom próbálni. Ismét köszönöm válaszát: M.G.

        WEBBeteg szakértő válasza a rekeszsérv témában



        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-02-01 11:16:21; Megválaszolva: 2010. február 01., 11:16

        Tudjon meg többet: rekeszsérv
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm, közel másfél hónapja gluténérzékenységet állapítottak meg nálam bélbiopszia és vérteszt alapján, azóta tartom a gluténmentes diétát. A gluténérzékenység tünete esetemben a reflux és a puffadás volt, egyéb más tünet,...
        Tisztelt Dr. Plósz János! Kb. 2 éve vissza-visszatérő fájdalmam van a hasam bal oldalán. Hasi ultrahang, nőgyógyászati vizsgálat negatív volt. Általános laboreredményeim jók, gyulladásra utaló érték nincs. Nem fogytam, néha hasmenésem...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 4-5 hónapja étkezés utàn kb. Egy órával de van, hogy attól teljesen függetlenül is tompàn fáj a jobb bordám alatt. A fájdalom nem erős és masszírozásra néha elmúlik, időszakosan egy-két napig néha egy hétig is...
        Tisztelt Doktor Úr! Közel 3-4 éve átestem egy erőteljes gyomorfertőzésen, amelyet vírusos bélgyulladásnak diagnosztizáltak. Ezt antibiotikummal kezelték, de a tenyésztések nem hoztak pozitív eredményt (soha sem derült ki mi okozta). Elmúlt...
        Jó napot !! Segitséget kérnék 2014 decemberbe proctologian voltam ahol 2 polipot talaltak azt mondtak hogy az anus nyilasba 9 oranal egy gyufafejnyi feher szinübör függelek helywzkedik el es 3 oranalaz anodermamucosahataranhasonlo de kisebb keplet az...
        Nagyjából egy hete kellemetlen szorulást tapasztalok,kipróbáltam a tamarin lekvárt is,áfonyát,barackot fogyasztottam a széklet lazítására,ami nagy nehezen sikerült is.Tegnap este viszont nagy mennyiségű vérre lettem figyelmes,amit...
        Tisztelt Doktorúr!3hete volt egy kolonoszkópiás vizsgálatom,ahol megállapították a collitis ulcerosat.Szövetmintát is vettek tőlem,amelynek erednénye:Lobos felszínes rectum nyálkahártya-részletek,fokális cryptitissel,hypereosinophiliaval.A...
        Kedves Doktor, 27 éves férfi vagyok, és megjött a részletes labor leletem a mai napon. GOT: 37 U/L GPT: 68 U/L GGT: 76 U/L Triglicerid: 2,72 Koleszterin: 6,6 És a többi 90 érték normális. Nincsen semmilyen tünetem, viszont 176 centimeter...
        Tisztelt Doktornő! Kettő napja a köldökvonalam alatt jobb oldalt enyhe alhasi fájdalmat tapasztalok érintésre, valamint véres a székletem. Lázat, hányingert, egyéb fájdalmat, külső elváltozást nem tapasztaltam. 20 éves férfi vagyok, a...
        Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül 4-5 napja tapasztalom, hogy a székletem lazább és zöldes színű. Nemrég volt a születésnapom, ahol kicsit túlzott alkohol fogyasztás után kezdődött a dolog. (Előtte kb. 8 hónapja nem ittam alkoholt és...
        Szép Napot Doktor!Kisebb prostata és régóta fennálló derékproblémával fordultam szakorvos ill háziorvoshoz! A prostata kezelése szerintem rendben lezajlott,de marad egy tünetem, vagyis kialakult ! Az első vagy második urológiai vizsgálat óta...
        Tisztelt doktor úr/hölgy Az volna a kérdésem, hogy a gyomorszájamnál égető érzést érzek mikor szénsavas vagy meleg italt iszok majd ez az érzés a jobb oldalam felé a bordáimon keresztül a hátam középső része felé terjed a gerincem...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Panaszom kb 2 hónapja kezdődött.Haspuffadás,gyomorfájás,néha hátfájás,és egyéb hasi fájdalmak.. A székletem fekete,zöldesfekete.. van amikor csak az első fele.. es bűzös.. Voltam már sűrgősségin vele mert sajnos...
        Tisztelt Doktor úr/hölgy, Volt szerencsém már párszor kérdésemet feltenni, sőt személyesen is felkerestem már pár orvost. A problémám a következő, reggeli székelésnél a székletem laza krémes állagú, valamit reggelente szelesebb is...
        kb 2 hete érzem székeléskor azt a kis viszkető fájdalmat wc-papír használatánál, ami miatt kérem tanácsukat. Kicsit csípő fájdalom, utána megmarad még kis ideig, főként ha ülök. Régen is érzékeny voltam a csípős ételekre, ez...
        Üdvözlöm! 26 éves férfi vagyok, átlagos testalkattal. Ma reggel óta vizes hasmenéssel küzdök, ami a koplalás ellenére sem akar elmúlni. Már fáj a hasam jobb oldala is, a köldököm magasságától pár centiméterrel feljebb. Legutóbb 30...
        Tisztelt dr ur! Colitisem van. Voltam szövettani vizsgálaton a lelet a következőt tartalmazza: Mikroszkopos leirás: A cyrpták enyhe rendezetlenséget mutatnak,helyenként csillag alakùak, egy-egy lymphoid halmaz is megfigyelhető. IBDre,...
        Kedves Doktornő! 30 éves férfi vagyok. 2015 decemberében otthonomban rosszul lettem, azt gondoltam szívinfarktusom van. A mentők is és a kórház is készített EKG-t, ami a füredi szívkórházba is befutott, sehol semmi kórosat nem találtak, a...
        Tisztelt Doktor úr! Az alábbi problémában szeretném szakértő véleményét kérni. Kb 2 hete elég erős haspuffadásra lettem figyelmes, ami szűnni nem akaró haskotyogással jár folyamatosan. Kezdetben nem tulajdonítottam neki túl nagy...
        Üdv! Nagyjából két hete gasztroenterológiai vizsgálaton refluxot állapítottak meg nálam, azóta savlekötő gyógyszert szedek, és oda figyelek hogy mit eszem. De van egy másik probléma is, ami a köldök vonalában, és a köldök körül áll...