• axiális hiatus hernia ( válaszra ismét kérdés )

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor Úr!

        Köszönöm válaszát, kicsit el is gondolkodtatott. Létezik, hogy egy ilyen jellegű betegség ennyire tünetmentessé váljon ennyi idő után, és ez a probléma maradjon vissza, amit már leírtam? Vagy nincs is összefüggés? Az előfordulhat, hogy nem volt tökéletes a diagnózis? 18 évesen amikor diagnosztizálták nálam a betegséget - endoscoppal, és kontrasztos gyomor rtg.-vel - komoly tünetek miatt küldtek el ezekre a vizsgálatokra: szinte minden éjjel hányás, émelygés heteken keresztül, ami miatt már a nyelőcső is károsodott ( gyull. ). Ezek után aludtam kissé megemelt párnával, figyeltem az étkezésekre, azóta egyáltalán nem iszom semmilyen szénsavas italt, próbálok kevésbé idegeskedni. Létezhet, hogy ennyit javuljak, vissza lehet esni? Bár én a jelenlegi tüneteimet is nagyon kellemetlennek érzem, ha jól emlékszem az előzőekben nem írtam le,hogy gyakran akkor jelentkeznek a tüneteim ha sokáig ülök ( kissé görnyedten ami a hasat nyomja ) gép előtt vagy íróasztalnál, ilyenkor a rekeszizom vonalában, elég magasan a mellüreg felé érzek feszítő fájdalmat, ilyenkor a nagy levegővétel is fájdalmas. Ezen tünetek miatt aggódom, hogy mi lesz terhesség alatt, amikor a baba józan eszem szerint méginkább nyomást gyakorol majd felfelé, tudok azon majd valahogy enyhíteni? A készítményt amit javasolt, ki fogom próbálni. Ismét köszönöm válaszát: M.G.

        WEBBeteg szakértő válasza a rekeszsérv témában



        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-02-01 11:16:21; Megválaszolva: 2010. február 01., 11:16

        Tudjon meg többet: rekeszsérv
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! 26 éves nő vagyok és egy olyan problémám van, hogy több, mint egy hónapja állandó (többnyire naponta jelentkező) híg székletem van. A székletürítés gyakran jár kisebb-nagyobb görcsökkel, de utána általában semmi...
        Fél éve vannak panaszaim: Gyomorpuffadás, böfögés (néha ételmaradékkal, néha savas, nem mindig). A böfögés után enyhül a puffadás. Időnként nehezebben kapok levegőt,de tipikus refluxos tünetem, pl. éjszakai savfolyás nincs....
        Tisztelt Doktor úr! Az utóbbi időben kiderült, hogy kontaminált vékonybélszindrómában szenvedek, ami párosult laktóz érzékenységgel. Ezt rendesen ki is vizsgálta a gasztro-orvosom (laktóz, laktulóz ,lisztérzékenység, vérvizsgálat,...
        Tisztelt webbeteg orvosa! A páromnál 2009-ben hasi ct vizsgálat a májban IV.segmentumában 45x40mm-es nagyságú,korai arteriás fásisban halmozó képletet írt le. A szövettani vizsgálat fnh-t igazolt. Sajnos mostanáig nem foglalkozott vele nem volt...
        Tiszteletem,üdvözlöm Önt,Önöket.Olyan problémàm van hogy 2-3 hónapja vìzszerű nyálkás vàladék jön a végbélből.Széklet tiszta,normàlis minden esetben de néha akàr egy pl.:a falnak nekidőlök és a csipőm odaér vagy nyomàst kap...
        Jó Napot! Problémám tavaly november ben kezdődött egy kisebb rosszulléttel,amiből 1,5 honapig tartó hasmenés lett.Ébredés után hangos bélmozgások,kutyorgás és rohanás a mosdóba 3-szor egymás után.Napközben elvoltam ha viszont menni...
        Kedves Doktornő/Doktor Úr! Segítségüket szeretném kérni a 15 éves lányom 221-es étel intolerancia vizsgálatának kiértékelésében és arra lennék kíváncsi, hogy ilyen értékek mellett még milyen további vizsgálatok elvégzését, illetve...