• Gyomorsérv

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/nő!

        Édesanyámnak gyomorsérve van,de nem tudjuk,és az orvosok sem világosítanak fel minket hogy ebben az estben mit kellene tenni.Csupán annyit mondtak hogy diétázni kell,mivel túlsúlyos.Most hogyan tovább?Ha diétázik mindent megtesz a ügy érdekében,vagy van más megoldás is?Az a véleményem hogy egy sérv nem tűnik el attól hogy diétázik.De mivel nem vagyok orvos nem tudom.Segítséget kérnék.

         

        Köszönettel: D. Brigitta

        WEBBeteg szakértő válasza a rekeszsérv témában

        Tisztelt Kérdező!

        A vizsgálati eredmények ismerete nélkül nehéz nyilatkozni. A mellüregben elhelyezkedő gyomorrész nem jelent automatikusan műtétet. Mindig összeségében kell értékelni az eredményeket. Valóban igaz, hogy túlsúlyosok esetén fogyás után a panaszok jelentősen csökkenek, megszünnek. Így a javasolt diéta az első lépés. Ebben a betegség kezelésében is az orvosi kezelés mellett a beteg életmódváltása kiemelten lényeges. A műtéti eredményeket is jelentősen javítja, ha beteg a beavatkozás előtt lefogy.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-01-25 21:04:50; Megválaszolva: 2010. január 25., 21:04

        Tudjon meg többet: rekeszsérv
      • Kérdések és válaszok a témakörben: