• Splenomegalia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr, A következőben kérném szíves véleményezését: Néhány napja, a hasamban - bal bordaív alatt - időszakos tompa, nyomó érzést tapasztalok, a gyomor környékénés lefelé, ha ülök. Felülésnél, ugyanott éles szúró jellegű fájdalom jelentkezik, ami magától egy-két másodperc alatt elmúlik.Érzem, hogy " morognak" mozognak a belek, de ritkák a szelek, inkább felfúvódom. ( vagy úgy érzem csak ) Ezidáig, ezek nem jelentkeztek. Bal oldali submandibularis nyálmirigyem, kb 1 éve megnagyobbodott, szájsebész, F-O-G orvos látta. Nyaki uh negatív. 2009 augusztusában voltam gyomortükrözésen, eredmény: reflux ( Nolpaza 40 mg 1X1/nap , azóta is szedem ) 2009 augusztusában voltam colonoskópián: Negatív colonoscópos lelet. Egyéb kivizsgálás céljából - magas vérnyomás - 2009 márciusa körül hasi UH. A lelet normális májat ( méret, struktúra ) ír le, és Splenomegaliát. ( A lép hilusi átmérője 55 mm ). Labor rendben.( Glucose és Koleszterin a határérték felett kicsivel ) Átestem, egy erős antibiotikumos kúrán, meghüléses betegség miatt. ( diclofenac kapszula, stb ). Egyensúlybizonytalanság miatt Belgyógyászati, F-O-G kivizsgálás. F-O-G negatív. Belgyógyászat: Beutal Hasi UH -ra: Hasi Uh lelet:2009 10 30 A máj norm nagyságú, echodús struktúrájú, benne körlülírt elváltozás nem látható.Az epehólyag kőmentes, az epeutak nem tágabbak. Norm.Choledochus, pancreas és vesék.A lép nagyobb, hilusi átmérője 65 mm.Retroperitoneumban, kismedencében , kóros terime nem látható.Szabad, vagy körülírt folyadékgyülem, ill. pleuralis folyadék, nem látható.Diffuse májlaesio, Splenomegalia sz. Koleszt.: 6,47 mmol/l sz. Glucose: 5,89mmol/l Háziorvosm szerint, ez nem gond. Ön szerint, okozhatja e ez a jelenlegi panaszaimat, ill. milyen vizsgálat indokolt, a panaszok eredetének tisztázására. Válaszukat előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a lépmegnagyobbodás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Bal bordaív alatti panszt tud okozni a lép megnagyobbodás. Ennek oka ismeretlen eddig, ezért javaslom a haematológiai szakvizsgálatot. A hasi puffadfás okát a táplákozásban kell keresni, amit megerősít a magas koleszterin szint is. Mindenképpne diétázni szükséges. A zsíros ételeket és az egyszerű szénhidrátot, péksüteményeket kerülni kell és több növényi rostot kell fogyasztani. Igyon legalább egy nap 2 liter folyadékot (szénsavmentes ásványvaz). Mindan nap mozogjon legalább fél órát (pl. séta).


        Dr. Koór Sándor
        urológus

        Dr. Koór Sándor
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-01-23 21:13:19; Megválaszolva: 2010. január 23., 21:13

        Tudjon meg többet: lépmegnagyobbodás
      • Kérdések és válaszok a témakörben: