• Gamma GT eredményem nem csökken

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem! A labor vizsgálataim szerint magas a gamma gt szintem(105) betartottam egy éves alkohol diétát mert azt mondta az orvosom,hogy attól lehet.Három havonta jártam laborba de az eredmény nem változott egy év alatt sem.Azért bevallom néha bűnöztem talán 3 vagy 4 alkalommal ittam az év során.Mostanában az arcom tele van piros foltokkal ha meleg víz éri és egyre lassabban múlik el.Kapcsolatban lehet ez a máj eredményemmel?Illetve milyen máj méregtelenítőt tudna javasolni? Köszönettel K Viktor

        WEBBeteg szakértő válasza a gamma GT témában

        Tisztelt Kérdező!

        A gamma GT eredménye nem ijesztő, de mivel egy éve elteltével is magas a további kivizsgálás indolkolt. A zsíros-fűszeres ételek és az alkohol kerülése mellett egy hepatológiai szakvizsgálat is szükséges. Ezen szakrendelés a belgyógyászatok keretén belül működnek nagyobb centrumokban. Amennyiben az alkohol okozta volna egy év alatt rendeződnie kellett volna. A pár alkalom nem okoz laboreltérést, hacsak nem közvetlenül a vérvétel előtt volt. Kérje háziorvosa segítségét a további kivizsgáláshoz. A leírt tünet  valóban társulhat májbetegség mellé.



        Kérdés: 2010-01-23 21:08:50; Megválaszolva: 2010. január 23., 21:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: