• Zsíros máj

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Plósz János Gasztroentológus.

        Kérdezni szeretnék öntől.azt szeretném megtudni ,hogy a férjemnekaki 41éves zsíros májat álapitottak meg , egy véletlen szerű vérvételből derült ki még oktoberben amit Legalon70 tablettával kezelnek ,most decemberben volt ismét vérvétel ami sajos rosszabb lett .Az orvos azt mondta hogy a normál értéknek a 4 szerese a zsírosodás pedig oktober ota diétázik is a férjem ,zsíros füszereset nem eszik ,kevés olajal főztem idáig,most már szinte csak vizben főzök neki,húst csak pulykát ,csirke mellett meg halat eszik, zöldséget gyümölcsöt fogyaszt napi rendszereségel meg joghurtot, rizset és teljeskiőrlésű kenyeret.Azt szeretném meg tudni hogy ezt eheti-e és lehet-e neki adni az ünnepeken kevés olajban készült ételeket.Mert sajnos ezt nem mondták csak azt hogy diétázon.Még azt szeretném meg tudni,hogy a férjem alkoholt alkalom szerüen fogyasztott tehát nem alkoholista viszont a gyógyszerek is okozhatnak -e zsíros májat( meg az ideegességel lehet össze fügés)a diéta alatt koleszterin csökentő margarint evet ami jó is volt az eredményekből látva de már egy hete ezt is abba hagyta.Kérem hogy ha tud segítsen.előre is köszönöm .Tisztelettel .Gizella

        WEBBeteg szakértő válasza a zsíros máj témában



        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-12-22 08:00:04; Megválaszolva: 2009. december 22., 08:00

        Tudjon meg többet: zsíros máj
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Néma epeköveim vannak. UH eredmény: „Az epehólyag folyadékot nem tartalmaz, egészét számos 5-15 mm-es kőreflex tölti ki. Az epeutak tágassága szabályos. Kérdésem, hogy okozhat-e ez megemelkedett koleszterinszintet?...