• Vese cysta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr!

        Hasi ultrahang voltam 06. 25-én.Akkor  a mellékvesékben  8 mm-es és 13mm-es echoszegény solid képlet volt látható. A vizsgálatkor még 13mm-es hangárnyékot adó mobilis kő-echo volt látható az epehólyagban. A mai vizsgálatkor a mellékvese 8mm és 15 mm-re , az epehólyagban lévő kő pedig 17 mm-es változott. Ma azonban még a jobb vese felső pólusában 9 mm-es corticalis cystát is találtak.

        Kérdéseim a következők lennének: mit jelent a mellékvesékben talált problémák, hogyan kezelhetők, mi lehet a végkifejlet? Mit kell tennem, hogy az epehólyagkő csökkenjen / egyébként csak ritkán fáj/ mi lehet a végkifejlet, ill, milyen étel vagy ital okozhatja  a kövesedést? Mit jelent a cysta, hogyan alakult ki, mit tehetek, hogy elmúljon, ill. elmúlik-e magától?

        Mielőbbi válaszát hálásan köszönöm!

           Tisztelettel: Vargáné

        WEBBeteg szakértő válasza a Veseciszta, epekő témában

        Tisztelt Kérdező!



        Dr. Szűcs Miklós
        urológus-andrológus

        Dr. Szűcs Miklós

        Kérdés: 2009-11-24 16:50:30; Megválaszolva: 2009. november 24., 16:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: