• Zsíros máj

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves_Doktornő-ór!Szeretném_megkérdezni,hogy_a_májamon_a_zsir_mitol_van?Mert_most_voltam_ultrahangon_és_azt_mondta_a_doktor_ur?hogy_a_májamon_van_egy_kis_zsirosodás?Alkoholt_drogokatnem_fogyasztok!Sárgaságom_is_volt_de_én_nem_sárgultam_be_lábamon,hordtam_ki!Kérem_válaszoljon_a_kérdéseimre_nagyon_szépen_megköszönöm!Bugár_Szilárd.Szlovákiábol!Üdvözlettem

        WEBBeteg szakértő válasza a májbetegség témában

        Tisztelt Kérdező!

        A korábbi májgyulladás okozta sárgaság következménye is lehet a kismértékű zsírosodás. A májat bármikor károsdás éri, ez nem csak alkohol és egyéb drog lehet, hanem vírusos fertőzéstől is, a korábbi májszövet helyét részben kötőszövet, részben zsír veszi át. Fokozottan kell figyelnie életvitelére továbbra is, ez magába foglalja az étkezést is. Amennyiben a máj funkciójában a laborvizsgálatokban nincs eltérés akkor nincs miért aggódnia.

        Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos


        Végh János
        manuál-fizikoterapeuta

         Végh János

        Kérdés: 2009-10-25 11:33:33; Megválaszolva: 2009. október 25., 11:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: