• Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        36 éves nő vagyok.Már hosszabb ideje észrevettem, hogy a hasam hangosan és szinte folyamatosan morog.Egy időben azt hittem a stressz miatt van.De ez a gondok múlásával sem maradt abba.Szeretném megkérdezni,hogy ez utal-e valamilyen betegségre?Várom válaszát és köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomormorgás témában

        Kedves Kérdező!

        A fokozott  gyomor-bélrendszeri motilitás egyéb tünet nélkül nem tartható kórosnak. Ha riasztó tünetek  (hányás, hasmenés, láz, véres széklet, testsúlyvesztés, alvást zavaró tünetek) nem társulnak, további vizsgálatok nem indokoltak. Javasolt a rendszeres, gyakori kis étkezés (nyugodt körülmények között, nem "állva bekapni valamit"), a bő folyadék és rostfogyasztás, pre- és probiotikumok kúraszerű használata, illetve heti 2-3 alkalommal rendszeres testmozgás. Ezen életmódi változtatások mellett várhatóan megoldódik a probléma.

        Tisztelettel: Dr. Plósz János gastroenterológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-05-29 18:52:29; Megválaszolva: 2011. július 29., 10:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: