• Candida diéta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor úr/Doktor nő! Ma egy hónapja diétázm, mert Candidás vagyok. A tüneteim már teljesen megszűntek. Legjobban a gyümölcsök hiányznak nekem, mert imádom a gyümölcsöket, az epret,ami ugye most érik. Almából próbálok savanyút venni, de nme mindig sikerül. Amint nem sikerült elég savanyút találni,rögtön jelzi a szerveezetm ,megindul a folyásom nagyon erőteljesen és azzal a jellgzetes szaggal, mert ezt nem nevezném illatnak. :-) Nagyon sok oldalról szedtem össze információkat, hogy mit szabad és mit nem szabad enni. Azzal nem vagyok tisztában, hogy burgonyát ehetek-e, illetve epret lehet-e enni, mivel sehol nem írnak erről. Válaszát előre is köszönöm. Andrea

        WEBBeteg szakértő válasza a candida diéta témában

        Kedves Andrea!

        Én a magam részéről a diétát csak részmegoldásnak tekintem a candidiasis gyógyításában. Az alapvető probléma mindig az immunrendszer gyengesége. Így elsődlegesen ennek a megerősítése javasolt. A diétát amúgy is fokozatosan bővíteni kell, mert azon a pár dolgon nem lehet tartósan élni. Tehát az én véleményem szerint nyugodtan ehet epret és burgonyát is, de a diéta mellett javaslom az életmód egészségesebbé tételét (edzettségi állapot javítása testmozgással, pre- és probiotikumok fogyasztása).

        Tisztelettel: Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-05-28 22:18:28; Megválaszolva: 2011. július 29., 09:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: