• Báziskeverék

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dktorúr/NŐ!Ha megállapitott Reflux és IBS betegség áll fenn, de nem akarok gyógyszeret szedni, lehet-e használni a Báziskeveréket? Válaszát előre is köszönöm: Zsuzsi

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux, IBS témában

        A bázis keverék tüneti szer, a gyomorban már megtermelődött savat közömbösíti (víz és szén-dioxid képződés mellett). Ebből adódóan az aktuális panaszt gyorsan csökkenti, azonban a szervezetben működő szabályzó rendszer észleli a sav hiányát és fokozott savtermelésre készteti a gyomor sejtjeit, így 1-2 óra múlva rosszabb lesz a helyzet, mint volt. A reflux-betegség nem gyógyszeres kezelése az életmódi tanácsok betartásából áll (gyakori, kis étkezés, szénsavas italok, kávé, kakaó kerülése, evés után 1 óráig nem szabad lefeküdni, ágyban érdemes a fejvéget megemelni, valamint a hasűri nyomás csökkentése pl. fogyással).

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2009-09-21 17:49:10; Megválaszolva: 2009. szeptember 21., 17:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: