• Mi lehet az oka az állandó hasmenésnek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy ideje folyamatos hasmenéssel küszködöm, ez nem azt jelenti, hogy minden nap, de ha jól megebédelek, vagy megvacsorázom, egyből szaladnom kell a wc-re. Úgy érzem, nem eszem többet mint a többiek, mégis mintha átszaladna rajtam az étel. Dohányzom és kávézom is.

        WEBBeteg szakértő válasza a Hasmenés témában

        Panaszai leginkább irritábilis bél szindrómára utalnak. A leírt tünetek a gastrocolikus reflex (gyomortelődés okozta fokozott vastagbél-mozgás) következménye lehet.

        Ha riasztó tünetei nincsenek (fogyás, láz, véres széklet, hányás, tapintható hasi rezisztencia), aggodalomra különösebb ok nincs.

        Gyakori kis étkezés, bő folyadék- és rostfogyasztás, a kávézás és a dohányzás mérséklése általában javítja a panaszokat (ez utóbbi két tényező fokozza a bélmozgásokat). Emellett a rendszeres testmozgás és a megfelelő stresszmegoldó technikák is segíthetnek.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2009-09-02 11:24:20; Megválaszolva: 2009. szeptember 02., 11:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        A férjem gyomortáji fájdalmak ,besárgult szemfehérje ill.a teste is.az ultrahang nem mutatott epekövet a véreredmény gyulladásra utal.korházba utalták de hétvége révén nincs orvos senki nem mond semmit.a segítségét kérném nem lesz baj kedd...