• Morog a hasam... Ez baj?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Már hosszabb ideje tapasztalom, hogy a hasam hangosan és szinte folyamatosan morog. Egy időben azt hittem, a stressz miatt van. De ez a gondok múlásával sem maradt abba. Szeretném megkérdezni,hogy ez utal-e valamilyen betegségre?

        WEBBeteg szakértő válasza a Korgó gyomor témában

        A fokozott  gyomor-bélrendszeri motilitás egyéb tünet nélkül nem tartható kórosnak. Ha riasztó tünetek  (hányás, hasmenés, láz, véres széklet, testsúlyvesztés, alvást zavaró tünetek) nem társulnak, további vizsgálatok nem indokoltak.

        Javasolt a rendszeres, gyakori kis étkezés (nyugodt körülmények között, nem "állva bekapni valamit"), a bő folyadék és rostfogyasztás, pre- és probiotikumok kúraszerű használata, illetve heti 2-3 alkalommal rendszeres testmozgás. Ezen életmódi változtatások mellett várhatóan megoldódik a probléma.


        WEBBeteg szerkesztőség

        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-09-02 09:33:15; Megválaszolva: 2009. szeptember 02., 09:33

        Tudjon meg többet: Korgó gyomor
      • Kérdések és válaszok a témakörben: