• Gombóc érzése, gyomor égés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor nő/úr!

        Néhány napja szokatlan gombócot érzek a torkomban, egy kis idő múlva gyengül, majd néha erősödik ez az érzés. Azt vettem észre, h amikor nem foglalkozom vele akkor nem érzem. De ez ritkán van, hiszen nagyon zavar ez az érés, ami később gyomorégéssel fokozódik tovább és válik még kellemetnebbé. Az utóbbi időben sokat kerültem stressz helyzetben, sokat idegeskedek és izgulok, ez az érzés is olyan, mint amikor valakinek gyomorgörcse van. A kérdeésem az lenne, hogy lehet-e ez a furcsa érzés "csak" ennek az oka? Vagy talán valami komolyabbra kellene gondolom? Továbbá szeretném megkérdezni, hogy esteleg van-e valamilyen gyógyszer vagy gyógymód ennek az enyhítésére?

        Válaszát előre is köszönöm! V

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorégés, gombócérzés témában

        A toroktájon jelentkező gombócérzés típusos stressz-tünet, szervi okot nagyon ritkán tudunk mögötte kimutatni (leírása alapján is ez valószínű). A gyomorégés már lehet reflux-betegség vagy gyomorhurut tünete, melyet a stressz okozta fokozott savtermelés súlyosbíthat. A legjobb gyógymód a stressz megfelelő feldolgozása (relaxatio, jóga, autogén tréning), a rednszeres gyakori, nyugodt kis étkezés lehet.

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-08-28 01:12:50; Megválaszolva: 2009. augusztus 28., 01:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: