• Gyomorfekélyem van?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Elolvastam a gyomorfekély tünetei című cikket. Én egy 17 éves lány vagyok, előfordulhat ennyi idősen is ez a betegség? A gyomrom tájékán nyomó fájdalmat érzek, de nem tompa. Ez a fájdalom nemcsak a bal oldalamon érezhető, hanem középen is. Hányingerem van, de ez a fájdalom nem sugároz a hátamba. Azt szeretném tudni, hogy mi lehet ez? Lehet, hogy az epémmel van valami baj? Vagy esetleg ettem valami olyat, amit nem nagyon bírtam megemészteni?

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorfekély témában

        Bal oldali illetve középtáji fájdalom nem jellemző epés panaszra, inkább gyomorhurutra, reflux-betegségre, súlyosabb esetben gyomorfekélyre.

        17 évesen is előfordulhatnak ezek az eltérések, melyek a megnövekedett stressznek, a rendszertelen és nem megfelelő étkezésnek, a szénsavas italok nagy mennyiségű fogyasztásának tudhatók be.

        Javaslom, egyen rendszeresen, gyakran, kevesen és nyugodtan, leülve. Átmenetileg a tünetek enyhítésére hasznos lehet savcsökkentő használata. Ha panaszai 1-2 hét alatt nem szűnnek, keresse fel háziorvosát.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-03 22:49:51; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 14:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: